Egy félévre a felújításra kerülő bicskei Vajda János Technikum épülete fog otthont adni a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnáziumnak (BIT). Képünkön a biatorbágyi iskola látványterve.  A BIT várja a 8. osztályos tanulók jelentkezését - olvasható közleményükben. 

2022. szeptemberében indítja első osztályait, így már a jövő tanévre is várja 8. osztályos tanulók jelentkezését a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium. Az intézménybe felvételt nyerő diákok a legmodernebb digitális technológiákat használó, 21. századi nevelési környezetben kaphatnak támogatást készségeik, személyiségük és ismereteik fejlesztéséhez.

Az intézmény nemcsak pedagógiai célkitűzéseiben, de épületében és gyakorlatában is innovatív lesz, mind az oktatási környezet kialakításában mind az oktatási módszertanban épít a legkorszerűbb nemzetközi és hazai modellekre és tapasztalatokra, hazánkban egyedülálló módon be kívánja építeni a világszerte elismert dán szakképzési rendszer gyakorlatait és innovációit. A BIT hosszú távon 500 diák számára kínál majd piacképes gazdasági szaktudást a logisztika, a pénzügy-számvitel és az informatika területén, valamint egy gimnáziumi osztály is indul.

Az építkezés 2021. októberben kezdődik és a teljes kivitelezés 2022. decemberében fog befejeződni. Tekintettel a helyben felmért igényekre, a fenntartó fontosnak tartja, hogy az eredeti terveknek megfelelően az első osztályok már 2022. szeptemberében elindulhassanak.

Így mindössze csak egy félévre, 2022. szeptemberétől a frissen felújításra kerülő bicskei Vajda János Technikum épülete fog otthont adni a BIT-nek. A modern oktatási környezet így az első félévben is biztosított lesz, ahogy a kiemelkedő színvonalú oktatás is, mivel az átmeneti helyszínen is már a BIT tanárai várják majd a beiratkozó diákokat. Az első félévet  követően a BIT hazatér Biatorbágyra az új épületbe.

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium mindent meg fog tenni, hogy az átmeneti időszakban segítse a diákokat az iskolába jutásban, illetve a tanrendet is a közösségi közlekedéshez igazítja majd.

A 2022 szeptemberében induló két osztály közül az egyik pénzügyi-számviteli technikumi, a másik gimnáziumi osztály lesz, míg a 2023-24 tanévtől kezdődően további technikumi osztályok is indulnak majd logisztikai és informatikai területen.

A BIT a következő tanévre már várja a 8. osztályos tanulók jelentkezését. Az intézménnyel kapcsolatos információk, valamint a felvételi tájékoztató elérhető az iskola honlapján a

www.bit-edu.hu oldalon, a felvételivel kapcsolatos kérdéseket pedig a felveteli@bit-edu.hu e-

mail címen keresztül fogadja az iskola.

További információ: Varga Zita Hella, vzh@salt.hu, +36 20 211 1558

Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium honlapja: www.bit-edu.hu,

facebook oldala: https://www.facebook.com/biteduhu.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása