2023. február 4-én a rendkívüli szélviharral összefüggésben Fejér vármegyében tizenhárom helyszínen avatkoztak be a bicskei önkormányzati tűzoltók, ezek közül hat esetben a bicskei önkéntes tűzoltókkal együttműködve dolgoztak a viharkárok felszámolásán - foglalta össze kérésünkre Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados. a Fejér vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivóje.

(Az összes riasztás a viharos napon harminchoz állt inkább közelebb, amennyiben a Fejér megyén kívüli beavatkozásokat is beleszámoljuk. Miért is ne tennénk? A harminc riasztás során többnyire a bicskei önkéntesek is vonultak és dolgoztak a helyszíneken  - A szerk.)

322053065_513840054263461_2088350645049752499_n.jpg

Az erős szélben egy körülbelül tizenhárom méter magas, hatvan centiméter törzsátmérőjű fa dőlt az útra Bicske és Óbarok között. Az 1-es főúton is kidőlt fa akadályozta a közlekedést Bicske közelében és a mányi elágazónál. Etyeken egy fenyő felső részét törte le a vihar, és egy hét méter magas fa is veszélyesen megdőlt a nagyközség közelében. Alcsútdoboz közelében a 811-es főútra dőlt egy fa.
Bicskén is több helyszínre riasztották a tűzoltókat. A Vörösmarty utcában egy építkezési terület mellett dőlt ki az ideiglenes kerítés 30-40 méter hosszan, ezért a kidőlt részt kézi szerszámokkal eltávolították, feldarabolták a tűzoltók.
A Szent László utcában egy húsz méter magas fa az útra, a Bethlen Gábor utcában egy tizenöt méter magas fa villanyvezetékre és távközlési vezetékre, a Dobó utcában pedig egy fenyőfa a melléképületre dőlt. Ugyanebben az utcában dőlt meg veszélyesen egy öt méter magas és egy tizenkét méter magas fenyő.
A Fáy András utcában pedig két épület közé dőlt ki egy fa.
A kidőlt, illetve a veszélyesen megdőlt fákat motoros láncfűrésszel feldarabolták a tűzoltók. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt - zárta beszámolóját Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása