Létrejött egy természetszerető emberekből álló baráti kör, ami Petrik Zsuzsanna vezetésével, Pertl Attila munkájával Krajczár Gyuszi bácsi  emlékpadját kívánja elhelyezni a Vértesben fekvő Vitányvár mellett.


Pertl Attila asztalos 16 éve száradó tölgyfából készíti a művet, aminek helyét és engedélyét Petrik Zsuzsanna egyeztette a helyszínen az Erdészet segítőkész munkatársával. Attila testvérével és édesapjával együtt ahhoz a túrázó, természetjáró körhöz tartozott, ami az általános iskolában működött Gyuszi bá' vezetésével.



 A képet látva az jut eszünkbe, hogy  ez a pad Gyuszi bácsi tanári katedrája, de mögötte nem egy fekete vagy zöld tábla látható mint az iskolában, hanem az egyik kedvenc helye, aminek évszados romjait  az erdő mélyén sok bicskei tanulóval megszerettette.


A mindennapokban  minden erdőjáró turistának jóleshet majd megpihenni az új  pihenőhelyen, amit október 27. táján, Gyuszi bácsi születésének évfordulója alkalmából szeretnénk átadni.

Létrejött egy csoport, aminek tagjai  akár gondolatban, akár a valóságban is támogathatják az ügyet úgy, ahogy tudják, ahogy szeretnék. Aki csatlakozni szeretne,  kérjük, írjon a következő címek közül bármelyikre és meghívást kap:  petrikzs55 kukac gmail.com    és izingantal kukac gmail.com 

A csoport köszöntőjében ez áll:

"Többünkben is felmerült, hogy szeretnénk méltó emléket állítani Gyuszi bácsinak.
Arra jutottunk, hogy az egyik kedvenc túraútvonalán elhelyeznénk egy emlékpadot.
Ez most már szépen körvonalazódik.
Az engedélyek már megvannak, múlt hét csütörtökön pedig egyeztettünk a szakemberrel a Vitányvárnál.
A pad a vár DK-i oldalán egy mohás sziklafal előtt lenne elhelyezve. Fényképet mellékelek.
A pad elkészítését egy volt kedves tanítvány, Pertl Attila vállalta, akivel egyeztetünk a pad stílusáról.
Gyuszi bácsi születésnapja október 27. Igyekezni fogunk, hogy ezzel tudjunk tisztelegni előtte.
Azért hoztuk létre ezt a csoportot, hogy egyetlen érdeklődő se maradjon le a fejleményekről, és itt tudja jelezni majd, ha tud valamiben segíteni.
Ha tudsz a környezetedben olyan embert, akit érinthet ez az esemény, kérjük jelezd felé a csoportot!"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása