Szia. MÁV-ügyben szeretnélek tájékoztatni tapasztalataimról. 

Még a múlt héten hívtam a MÁV tudakozót, hogy megtudjam hol lehet jegyet venni a pótlóbuszra. Közölte a hölgy hogy a sofőröknél, mivel Bicskén a buszmegállókban erre nincs lehetőség.

Utána olvastam az írásodat a kalauzokról.

Ma voltam a műszaki előtti buszmegállóban tájékozódni, mivel hogy közeljövőben utaznék.

Kalauz egy szál se.

A menetrendre kiírták:

A buszon nincs jegykezelő.

Pár perc volt a következő járatig. Megvártam. A sofőr közölte ő nem árul jegyet, nem is ez a dolga. /Világos./ Jegyet a kalauz árul, de ő nincs a buszon, így most az utazás ingyenes. Hurrá. Amiz nem kell kiadni, az a nulladik típusú jövedelem. Persze, ez nem hivatalos, hogy nincs jegy, de nem tudnak mit tenni. (Ez jó is legy így, kérem, ne tegyenek semmit - a szerk.) 

 

Ezután hívtam a MÁV Info-t. A hölgy elmondta, hogy a jegykezelők azért voltak a buszmegállókban, hogy a kezdeti időszakban segítsék az utasokat az eligazodásban.

És igen, a sofőrök nem árulnak jegyet. /Múlt héten még árultak?/ Néhány járatra jut kalauz, náluk lehet jegyet venni. Mikor, melyik járaton ez hogyan van, azt nem tudta.

Elmondta azt is, amit már a sofőr is, hogy jegyet vehetek interneten és a vasútállomásokon is. Ez a hivatalos.

Utóbbi tényleg logikus! Az ember kimegy valamelyik állomásra, aztán visszajön a központba, hogy a pótló buszra felszállhasson. Röhej. Nem mindenkinek van lehetősége a neten megvenni, kinyomtatni vagy a telefonjára varázsolni.

Kérdeztem, mi a helyzet, ha megtelik egy busz, mi lesz azzal, aki nem fér fel. Válasz, kénytelen lesz megvárni a következőt. Egy időpontra egy busz van. Megáll az ész. Mi lesz itt, vagy bárhol télen, vagy amikor a sok diák kirajzik az iskolából délután, vagy megy reggel. Tatabányára Pestre sokan járnak. Ha lehetséges, hanyagolni kell ezeket az időszakokat. 

A telefonos hölgy annyit tudott még, hogy jelenleg folyik az egyeztetés arról, hogy a Nagyállomásra is bemennek a buszok. (Többek között erről is szólt Paszicsnyek János I. levele - a szerk.) 

A menetrendbe azért nem került bele, mert olyan hírek voltak, hogy ott nagyarányú felújítás zajlik és a buszok nehezen közlekednek. Nekik ezt mondták. Közöltem vele, hogy már a helyközi buszjáratok min. 3 hete teljes rendben ott fordulnak.

Tanulság: aki a pótlóbuszok menetrendjét összeállította nem járta be az útvonalat, pedig nem egy nagy távolság, és ennél sokkal többet is elköltöttek már egyéb utazásokra.

És még egy: nagyon-nagyon ÁLLÍTÓLAG okt. 01-től a nagyállomásra is bemennek a pótlóbuszok.

Hát, ennyi.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása