Ötszáz körbála égett

2007.10.29. 12:01

Vasárnap délután, nem sokkal 15 óra után érkezett a bejelentés a bicskei tűzoltóság ügyeletére, miszerint Mány térségében, a települést elkerülő út mellett nagyméretű szalmabálák égnek. Koltai Zsolt tűzoltó őrnagy, ügyeletes tiszt a Fejér Megyei Hírlapnak vasárnap este elmondta: az első jelentések szerint a helyszínen 750 nagyméretű szalma körbála volt, melyből a bicskei tűzoltóknak - úgy tudjuk, egy, a környékből odahívott erőgép alkalmazásával - mintegy 250 bálát sikerült megmenteniük, így a tűz  500 körbálát érintett.

A tűz okát és keletkezési körülményeit még vizsgálják a szakemberek. A bálatüzek túlnyomó többségénél a tűzoltóknak  a lángok továbbterjedésének megakadályozása mellett a tűz felügyelete a feladata, meg kell várniuk, míg a bálák leégnek: a már égő bálákat oltással sem lehet megmenteni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása