Emiatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Herceghalom és Bicske közötti szakaszán 17 óra 52 perctől 22 óra 51 percig csak az egyik vágányon haladhattak a vonatok. Itt 14 vonat 2270 percet késett.

Budaörsön egy iskola udvarán álló raktárnak az oldalát tépte le a szél, a tanításban azonban nincs fennakadás. Zsámbék és Herceghalom között a vasúti sínek fölött húzódó villanyvezetéket cibálta meg a viharos erejű szél, emiatt vasárnap négy órán át szünetelt a forgalom, amíg helyreállították az eredeti állapotot, utalt rá az ügyeletvezető.

Biatorbágy és Herceghalom között jelenleg is dolgoznak az egyik vágány feletti felsővezeték helyreállításán. A bicskei térségben az erős szél miatt továbbra is csak 80 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a vonatok.

Szintén csökkentett, 80 kilométeres sebességgel közlekednek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon. Dolgoznak még a felsővezeték helyreállításán Ercsi és Iváncsa között az egyik vágányon, a helyreállítást a kora délelőtti órákra ígérik.

Nyolcan szenvedtek szénmonoxid-mérgezést a vihar miatt, mindnyájan Fejér megyében, Pusztaszabolcson, illetve Seregélyesen. A bajt az okozta mind a két házba, hogy a szél visszafújta az égésterméket. A nyolc embert kórházba kellett vinni. A seregélyesiek el is vesztették az eszméletüket, őket a tűzoltók vitték ki a házból.

Forrás: Index

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása