Jó reggelt!

[2005.12.15] A fiam újabban hajnali öt óra tizenötkor kel. Mint kiderült, misére jár. A fejemet fogtam, mert azért ennyire hitbuzgó 10 évesen ne legyen. Aztán kiderült az igazság. Csocsózni jár az összes haverjával minden hajnalban. Mert a plébánián van rex, biliárd, csocsó és kakaó. Hozzá vajaskenyér paprikás szalámival. Ezt az egyházközség állja, mint megtudtam. A mise hatkor kezdődik, mindössze húsz perc. Aztán berobbannak Tamás atyához, ahol egy órát játszanak minden reggel. Bombaötlet. Kérdeztem, nem kéne beküldeni valami kaját? Azt mondták, nem muszáj, de örülnek neki. Ma reggel az úrfi úgy ült ott a misén, hogy a hátizsákjából kilógott egy rúd szalámi.
(Megjelent a Reggel című napilapban)
Az MTV szerkesztői fiatal, jó beszédű, rokonszenves arcú, vidéken szolgáló katolikus papot kerestek. Tóth Tamás plébánosra találtak rá, aki 1974-ben született, Székesfehérváron járt általános iskolába. A gimnáziumot és a főiskolát Esztergomban végezte. Lelkipásztori munkáját Fehérváron kezdte, Budakeszin folytatta és ahogyan sokan gondolják Bicskén egy bólintós félmosollyal: "az Úr hozta Bicskére".

A nem Bicskéről közvetített húsvéti szentmisébe egy Tamással készített beszélgetés részleteit vágják majd be, amelyben ő például a húsvéti naptárról is beszél, de húsvéti érzéseiről, gondolatairól is kérdezik.

Gondolatai kifejezetten jók - véli a Szent László Keresztény Iskola legtöbb tanulója, hiszen volt idő és lesz is, amikor Tamás atya kakaós reggelivel és csocsóval, biliárddal várta a gyerekeket, a hat órakor kezdődő reggeli mise után, amelynek húsz perce után tanításig a plébánia épületébe vonultak az ifjak, ahol a világ legbarátságosabb gyerekébresztése zajlott - "játszásiból".

Izing Antal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása