Új és nagyobb

2008.09.18. 12:52

Eddig az Ady Endre és a Kossuth utca sarkán várták a Gondozási Központ munkatársai azokat az idős embereket, akiknek segítségre volt szükségük hétköznapjaikban, illetve nehéz élethelyzeteikben.

- Már akkor is nagy lépés volt, hogy odaköltözhetett az intézmény - mondta el megnyitóbeszédében Bölcskey Károly alpolgármester, aki szerint azóta - a 90-es évek óta - az igények is megváltoztak, növekedtek, ezért volt szükség egy új központ kialakítására. Mert míg az elején még csak pár emberrel, 2007-ben már 420 személlyel került kapcsolatba a Gondozási Központ.

- Először Vásárhelyi János, az akkori szociális bizottság elnöke fogalmazta meg egy új centrum létrehozását, ám ahhoz, hogy ez most, három évvel később meg is valósulhatott, az óvodafejlesztés megindítására volt szükség - tette hozzá az alpolgármester. Az óvoda ugyanis kiköltözött a Szent István utca 124. szám alól, ahol mintegy 53 millió forintos felújítást követően költözhetett be a Gondozási Központ.

A 460 négyzetméteres épület - szemben a korábbi 260 négyzetméterrel - nem csupán kulturált és családias hangulatú, de a 21. századi igényeknek is megfelel.

- Korszerű, kényelmes, biztonságos - sorolta előnyeit Bölcskey Károly.

Mostantól végre férfi ellátottakat is tudnak itt fogadni, s olyan plusz szolgáltatások és eszközök is vannak, amelyek az előző épületben nem voltak: ilyen a tűzjelző rendszer, a nővérhívó, a kaputelefon és még sok más korszerű rendszer.

A házi segítségnyújtás, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, valamint a nappali ellátás tartozik a többi közt az intézmény feladatai közé, amelyeket azonban nemcsak a bicskeiek vehetnek igénybe, hanem a felcsútiak, az óbarkiak, valamint a száriak és az újbarkiak is.

Komárominé Bondár Erika, a bicskei szociális bizottság elnöke szintén a korszerű feltételekre és az ellátásra helyezte a hangsúlyt, de kiemelte azt is, hogy a többi szociális intézménynek (a bölcsődének például) szintén hasonló felújításokra lenne szüksége.

Farkas Istvánné, a központ vezetője a megfeszített munkáról, a költözés nehézségeiről mesélt - amelynek szerencsére már vége. De most jön a java: a munka...

Forrás: fmh.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása