- A választási kampányban előtérbe került a polgármesteri hivatal hatékonyabb működése. Semmi nem akadályozhat meg minket abban, hogy a hét egy napján a nyitva tartást meghosszabbítsuk. Így akik később tudnának csak jönni intézni a dolgaikat, azok a hét egy napján 18 óráig is megtehetik ezt - mondta tegnapi sajtótájékoztatóján az újonnan megválasztott polgármester, Tessely Zoltán, aki jelenleg még pedagógusként is dolgozik.

- Fontos a biztonság kérdése is, Bicske központi területének bűnügyi fertőzöttsége ugyanis megnövekedett. Szeretném elérni, hogy egy gyalogos járőr teljesítsen majd szolgálatot a legfrekventáltabb területeken. A szemétkommandót is kiépítjük, amint lehet - tette hozzá a vélhetően szerdán hivatalba lépő polgármester, aki három vetélytársával is le szeretne ülni, hogy megbeszélhessék az ő szavazóik javaslatait. Tessely emellett kiemelte: folytatná a lakossággal s a civil szervezetekkel megkezdett kommunikációt, vagyis továbbra is várja a javaslatokat.

Tessely Zoltán korábban listán jutott be a város képviselő-testületébe, így az ő helye azzal, hogy átül a polgármesteri székbe, megüresedik.

- A listánkon a következő jelölt, Máténé Antal Éva lelkész asszony kerülhet a helyemre, aki, reményeim szerint vállalja is a képviselőséget. Persze, ezt még meg kell vele is beszélnünk - mondta erről Tessely, akinek tehát most két éve van a következő választásokig. Hogy ez az idő mire elég? Tessely szerint már elindultak jó folyamatok, mint a tanuszoda projekt vagy a közterek rendbetétele, ezeket szeretné folytatni.

Az új polgármester eddig fideszes képviselőként minden esztendőben felemelte a szavát, amikor a város költségvetését tárgyalták. Kérdésünkre, hogy mi változik Bicske büdzséjében ezután, azt mondta:

- A költségvetésben alapvetően a hitellel volt problémánk, amelyet egyébként még az előző testület vett fel. Nekünk, a Fidesznek az volt a meglátása, hogy talán nem kizárólag közérzetjavító beru-házásokra kellett volna költeni a másfél milliárd forintos fejlesztési hitelt. Az óvodaépítésnél például más elképzelésünk volt. Nem egy megaóvodát építettünk volna, hanem a meglévőket kellett volna fejleszteni. Elég lett volna erre kevesebb pénz is. Szükség lett volna több bevételnövelő beruházásra, több vállalkozást kellett volna idecsalogatni, illetve a helyi fiatalokat itt kellett volna tartani. Valószínűleg hosszú távon jobban bejött volna, például a befolyó adók tekintetében. Ez a folyamat azonban már lezárult, a hitel elment. Arról azonban továbbra is gondolkodni kell, hogyan juttassuk több bevételhez az önkormányzatot - fejtette ki Tessely. A bicskei testület persze már évek óta foglalkozik azzal, hogyan lehetne növelni a bevételt. A legreálisabb lehetőségnek eddig a városi ingatlanok eladása tűnt. Tessely Zoltán szerint is megoldás lehet ez, de tudni akarják, hogy aki megveszi, mire fogja használni a területeket.

- Át kell gondolni az elfogadás előtt álló rendezési tervet. Bicskének természetesen vannak még olyan területei, amelyeket meg lehetne nyitni. A belső területeken lehetne még építési telkeket kialakítani - vélekedik a város új vezetője.

Tessely szándéka szerint szívesen maradna az iskolában, de csak négy órában tudná ezt vállalni, főleg mivel egy hetedikes osztályért is felel. Ám erre, mint mondta, kicsi az esély, hisz a polgármesterség nagy feladat. A város érdekében azonban a megyei közgyűlési képviselőségét megtartja, tette még hozzá.

Forrás: fmh.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása