A tolvajok a szerszámtároló ablakát betörve további hat kiló kolbászt loptak el a dolgos, ünnepekre munkájukkal készülő családtól, 80 ezer forintos kárt okozva a bűncselekménnyel.

A rendőrtiszt kérdésünkre elmondta, hogy a Bicskén tervezett térfigyelő rendszer ebben az esetben is meggyorsítaná a bűnözők kézrekerítését, ahogy a kapitányság munkatársainak régebbi keletű szakmai meggyőződése szerint jelentősen csökkentené a bűncselekmények számát Bicskén. A térfigyelő rendszer tervezetének részleteiről Olvasóink a Bicskei Élet most megjelent, karácsonyi duplaszámában is olvashatnak.

A bűnügyi osztályvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy Karácsony idején általában mindenütt, így Bicskén is megnő a betörések száma. Éppen ezért tanácsos szomszédokat, rokonokat, barátokat arra kérni, hogy elutazásunk idején figyeljenek házunkra, lakásunkra. Természetesen a járőrök - erre is nagy figyelmet fordítanak az ünnepek idején.

A bűnügyi osztályvezető felhívta a figyelmet arra a bűnözői trükkre, ami a telepen és a kertvárosban is előfordult már: magukat villanyszámlásnak kiadó tolvajok, férfiak és nők csöngetnek be idős emberekhez. Túlfizetésre, visszatérítésre hivatkozva azt állítják, hogy visszajáró pénzt hoznak. Megkérdezik az áldozatot, tud-e visszadni a húszezresből, mire az idős ember a szemük láttára előveszi pénzét a helyéről, amit aztán ellopnak tőle, például figyelmének elterelésével. Válban 1,2 milió forint körüli összeget raboltak el így, Etyeken 800 ezret, Bicskén félmilliót. Az eddigi adatok szerint egy esetben fehér furgonnal érkeztek és nemcsak túlfizetett villanyszámla legendával jöttek, hanem azt is mondták már, hogy jósolni akarnak - ingyen, ami a végén sokba került a túlságosan gyanútlan polgárnak. Az osztályvezető arra hívja fel elsősorban az idős emberek figyelmét tisztelettel, hogy otthonukba csak olyan idegeneket engedjünk be, akiket mi hívtunk és vártunk. Gyanús esetben legjobb mielőbb rendőrt hívni és/vagy a szomszédokat is értesíteni a hívatlan vendég érkezéséről. Jó hír: üzletbetörést sikerült a bicskei rendőröknek megakadályozni a közelmúltban Alcsútdobozon - figyelték a banda mozgását.

Tisztelt Olvasóinknak városi hírportálunk szerkesztősége azt javasolja, hogy idősebb családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek számoljanak be a rendőrtiszt által elmondott tolvajtrükkökről, hogy ennek ismeretében a munkánkkal megszerzett értékeinkre mindannyian jobban tudjunk vigyázni.

Izing Antal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása