A Gimi nem térdel!

2009.06.14. 21:02

Mint azt már hírül adta portálunk, 54 millió forinttal kevesebbet biztosított 2009-re a Vajdának a megyei közgyűlés, évi 180 milliós költségvetését jelentősen megkurtítva, aminek hátterét a Balsay István alelnökkel folytatott beszélgetésünk alapján körvonalaztuk és L. Simon László oktatási bizottsági elnökkel való beszélgetésünkben is megtettük.

2007. január 1-től, a Gyurcsány-kormány intézkedése  következtében 2 milliárd forinttól esett el, miközben az utóbbi években magyar oktatás mindennapjait az MSZP-SZDSZ kormány kormány szaktárcájának ún. "reformjai" határozták meg - mondta dr. Balogh Ibolya közgyűlési elnök a gimipályán álló pódiumon.
 
"Hihetetlenül furcsa időket élünk Magyarországon" - fogalmazott a közgyűlés elnöke. Jelentősen romlottak a hazai képzés feltételei és növekedtek a terhei. Példásan helytálltak a közoktatás dolgozói a gyötrelmes idők ellenére.

"Tartsunk ki, már csak pár hónapról van szó!" - utalt Gimifesztünk védnöke a jövő évi választásokra.

Az elnök az iskolákról kimondta: Móron és Bicskén is kemény a helyzet. Ez a közgyűlés számára szükségköltségvetést hozott, az iskolákban elmaradt rezsiszámlák keletkeztek.

A bicske.info információi szerint a szintén megyei fenntartású Prelúdium Zeneiskolában is komoly rezsihátralék halmozódott fel - nem önhibából -, gázóra leplombálva, az ügy megoldásán már dolgoznak.

Balogh Ibolya elnök tömör elemzése szerint a törvény a feladatokat megadja, de az állam nem biztosítja hozzá anyagi forrásokat.

A Magyar Köztársaság Alaptörvényének megsértése miatt június 13-án, a Gimifeszt második napján volt éppen 769 napja annak, hogy az Alkotmánybíróságra nyújtotta beadványát a Fejér Megyei Közgyűlés és önkormányzatok támogatásával dr. Balogh Ibolya elnökasszony. Azóta sem tárgyalták.

Az elvakult és magát baloldalinak nevező politikai hatalom - fogalmazott beszédben -, nem számol a tanulók igényeivel, a kórházakban, otthonokban élő beteg, idős emberek szükségleteivel, amelyre a gazdasági válság ténye is megérkezett. A védnök szót ejtett "bizonyos" szakszervezetekről, amelyek ócska demagógiával akarják a fenntartó és iskolák közötti munkát a bajban még feszültebbé tenni.

Bicskéről elismeréssel szólt. Összefogás ereje, együttműködés, kreativitás és hozzátette: Bicske középiskolája nem hagyta magát térdre kényszeríteni. (Szerkesztői megjegyzés: MÉG JÓ!)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása