Dancsi Gyula 14 évig ingyen dolgozott a helyi tévé szerkesztőjeként. Néhány éve megpályázta a Bicskei TV főszerkesztői posztját, de azt nem nyerhette meg még akkor sem, ha ingyen, puszta költségtérítésért vállalta volna. Helyette, rövid idő alatt már a harmadik, nem bicskei származású, nem Bicskén élő, helyismerettel alig-alig rendelkező szerkesztő dolgozik a tévénél, természetesen honorárium és költségtérítés ellenében.

Dancsi Gyulát azért perlik, mert a kuratórium szerint nem adta le munkássága utolsó 3-4 évének archívumát. Dancsi arra hivatkozik, hogy a kuratórium nem írta elő az archívum készítését és nem is biztosított hozzá sem pénzt, sem eszközt.

A bicske.info korábban már arról is beszámolt, hogy Dancsi Gyula, a kuratórium megalakulása előtti évtizedes társadalmi munkájának páratlan értékű filmanyagát, "a bicskei filmmúzeumot" a Nagy Károly Városi Könyvtár helyismereti gyűjteménynek ajándékozta volna. Az erről szóló cikk az azóta már meg is szüntetett  Bicskei Élet című havi lapban nem jelenhetett meg. Ezért közölte a bicske.info. A Bicskei TV kuratóriumának elnöke és Dancsi Gyula volt tévészerkesztő peréről - a hálátlan, a bicskei összefogásnak nem jó képét mutató ügyről nem szívesen, de folyamatosan beszámolunk a politikai pártoktól sem függő, civil portálunkon.

Izing Antal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása