December második felében a szabadságok és a tanítási szünet miatt csökkenhet az influenzaszerű megbetegedések száma - közölte Molnár Kornélia, hozzátéve, hogy januárban valamelyest emelkedhet a megbetegedések száma. Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy az influenza-aktivitás alacsony.
    
A múlt héten az azt megelőzőhöz képest csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma. Október 26. és november 1. között 12 700 fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, korábban pedig mintegy 14 ezren. A közel 2300 laboratóriumi vizsgálatból 319 esetben mutatták ki az influenza A(H1N1) vírus. A vizsgálatok arra utalnak, hogy a vírus H1N1 variánsának terjedésre az ország minden területén fellelhető.
   
A leginkább érintett korosztály a 15 és 34 év közöttieké. A 0 és 14 évesek közöttieknél is magas az előfordulás. Tehát nagyon fontosak az iskolai oltások - hangsúlyozta a helyettes tiszti főorvos.

A múlt héten 15 betegnél igazoltak az influenza A fertőzést, 13 esetben influenza A(H1N1) vírust azonosítottak a vizsgálatok.

Forrás: HVG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása