A jobb kormányos brit rendszámú kocsira a bicskei autópályarendőrök figyeltek fel az M1-esen, a kocsit már több, az autópályán történt lopás miatt keresték. A benne ülők megpróbáltak elmenekülni a rendőrök elől, az üldözésbe más járőrök is bekapcsolódtak, míg végül Tatán sikerült beszorítani egy zsákutcába. Két koszovói albán ült benne, őket elfogták. Három korábbi lopással hozták őket összefüggésbe.

Független Hírügynökség

 

FMH - Autósüldözésbe torkollt egy rendőrségi akció, amely egy brit felségjelű autó megállítására irányult. A régóta gyanús járműben koszovói albán tolvajbanda ült, a három férfiból ketten már előzetesben vannak, egy elmenekült.

 

2009. december. 23. szerda | Szerző: MTI

Az M1-es autópálya Bicske környéki töltőállomásától egészen Tatáig üldöztek a rendőrök egy koszovói albán tolvajokból álló csapatot - közölte a rendőrség szerdán.
A jobbkormányos, brit felségjelű autó a közelmúltban több, az autópályán elkövetett lopásnál felbukkant, s mindig az elkövetők által használt járműként került szóba - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ezért amikor a bicskei autópálya alosztály járőrei meglátták egy benzinkútról kikanyarodni, nyomban megkísérelték megállítani, hogy megtudják, kik az utasai. A sofőr azonban figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzést, s menekülni kezdett az autóval - tette hozzá R. Szabó Ágnes. 
Az autó üldözésébe bekapcsolódtak a Komárom-Esztergom megyei rendőrök is, s összehangolt zárással igyekeztek segíteni az autópályás rendőröknek. 
Az üldözött kocsi végül Tatán, egy zsákutcában állt meg, miután vezetője kidöntött néhány oszlopot. A járműben utazó három férfi gyalogosan próbált menekülni. Közülük kettőt egy közeli étteremben elkaptak, harmadik társuknak viszont sikerült eltűnnie a rendőrök szeme elől. 
Az elfogott két koszovói albánt a közelmúltban elkövetett három lopással hozták összefüggésbe. A csapat leginkább eurót zsákmányolt a külföldiektől - tájékoztatott R. Szabó Ágnes. 
Egyikükről kiderült az is, hogy nevet váltott, mivel hasonló bűncselekmény miatt korábban már eljárás alá vonták.
Fejér megyében évente 15-20 úgynevezett "trükkös" lopás történik. A rendőrök az ünnepek előtt fokozottan figyelnek az autópályák és a parkolók biztonságára - hívta fel a figyelmet R. Szabó Ágnes.

MTI


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása