A karácsonyi menü általában pulyka vagy bárány szokott lenni, illetve hal és egyéb tengeri finomságok. A vacsorához szívesen fogyasztanak katalán pezsgőt, azaz "cava-t".

Desszertként beigli helyett turrón (mandulából, mézből készült karácsonyi ínyencség), polvorones és marcipán kerül az asztalra, majd a pocakba. :)

Az otthonokban elsősorban Betlehemet szokás állítani (amelyhez minden karácsonyi vásárban lehet kapni figurákat), de a legtöbb otthonból a karácsonyfa sem hiányzik.

A spanyoloknál a Szenteste inkább a családi légyottról szól, mintsem a nagy-nagy ajándékozásról, mert erre csak január 6-án került sor, Vízkeresztkor.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert Szenteste és Karácsony napja után, december 28-án is van mit ünnepelni, ekkor van ugyanis a "Bolondok napja" spanyol verziója, a Día de los Inocentes. Ilyenkor viccelődnek (pl. papírból kivágott figurákat ragasztanak egymás hátára), ugratják egymást a spanyolok, a tévében, rádióban is fals híreket mondanak, egy szóval bolondoznak még egy nagyot Szilveszter napja előtt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása