A felsorolásokhoz szívesen fogadunk olvasói jelzéseket:

2002-2010

Hét év alatt

D 209 ügy,

a pezsgőzés a Kempinskyben,

a söjtöri ebéd,

a 2004. 12.05-én történt hazaárulás,

Kulcsár Attila ügye,

a kormányzati negyed effektus a Nyugati területén,

az öszödi expozé,

a vizitdíj, kórházi széfek,

az új tulajdonosi program és

2006. október 23.

BKV végkielégítés

stb.

 

1998-2002

 

A létminimum duplázása

Millenáris Park megépítése.

A párkányi Valéria-híd megépítése.

Falvak újjáépítése a nyírségi árvíz után.

A Nemzeti Színház megépítése.

Bozsik Program,

Puskás Akadémia,

ÚTE Stadion.

Családpolitika,

Széchenyi-terv

stb.

Persze, ide lehet hozni gánti bányát, Kaja Ibrahimot, de már nagyon lerágott és nem is valódi csont. Fix, hogy nem szentek "ezek" sem. De a különbség kézzelfogható. A mai jobboldal sokkkal inkább képviseli a klasszikus baloldali értékeket, a baloldal pedig azt teljesen elfeledte. Olyannyira, mintha nem is tudta volna soha.

És az államférfi kifejezés jelenleg csak egy-két emberről jut eszembe Magyarországon. Az egyikük köztársasági elnök jelenleg is, amolyan európai arc. A másikat találjátok ki. Azt nem komálom, hogy az ő nevében kölcsönfényű tömegek nyomulnak széles e hazában, mintha velük született volna az igazság. Dehát, kell a pénz. Megértem. Vannak olyan települések, ahol az igazi alkotók, város és közösségfejlesztők – nem találhatók a jobboldalban.

Teljes orszárgra tekintve a legnagyobb különbség szerintem az,hogy az egyik oldal kiszolgáltatja valakinek az országot,mondván,hogy mi kicsi szerencsétlen ország vagyunk, ahol ideiglenesen mindig állomásozott valaki, egyedül életképtelenek vagyunk,tehát szükség van egy gyarmatosítóra úgy, hogy közben azért ők maradnak a helytartók. Azért gondolják,hogy az ország szerencsétlen és életképtelen,mert lehet, hogy valójában ők maguk azok patrónusok nélkül és a saját szemüvegükön keresztül látnak mindent.

Mostanában ismerkedtem meg a "korporatokrácia" kifejezéssel. Ennek jelentése szerint, a mindannyiunk által ismert állapot kerül egyetlen szóban. A korporatokrácia jelentése:  az egész világot a bankok, nagyvállaltok és az ún. politikai "elitek" irányítják.

A pénz számít igazán. Embernél, környezetnél sokkal többet. A fizetett "hazafiak" is ezért gyarapodnak.

(ia)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása