Testvérek között is

2010.01.21. 11:42

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedési események:

Fejér megye területén az elmúlt 24 óra során egy súlyos és kettő könnyű kimenetelű személyi sérüléses közlekedési baleset történt.
Gyalogoselütés történt Székesfehérvár, Horvát István utca - Deák Ferenc utca kereszteződésében. Egy Suzuki sofőrje nem adott elsőbbséget egy gyalogosnak, aki a kijelölt gyalogátkelőhelyen közlekedett, és elütötte. A baleset következtében az asszony súlyos sérüléseket szenvedett.





23 óra 12 perckor Kulcsot és Rácalmást összekötő úton történt baleset. Egy 72 éves dunaújvárosi férfi elhagyta az útpályát, melynek során könnyen sérült. Kiderült, ittasan ült volán mögé. A mintavételt végző orvos közepesen ittasnak találta.



Székesfehérvári Rk.:

Súlyos testi sértés elkövetése miatt indult büntetőeljárás egy 43 éves táci férfi ellen, aki lakásukban többször bántalmazta feleségét, a fején és a testén is megütötte. A 39 éves asszony ennek során súlyosan megsérült, eltörött az orra. A férfit a rendőrök előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, illetve távoltartó határozatot hoztak vele szemben.

A délelőtt folyamán a polgárdi járőrök Polgárdi, Deák Ferenc utcában vontak ellenőrzés alá egy személyt. A 30 éves férfiről kiderült, a Tekerespusztai Rehabilitációs Intézet lakója, ahonnan engedély nélkül távozott el. A személyt az intézetbe a rendőrök visszaszállították, ahol átadták a szakápolónak.

Fülén egy 43 éves helyi lakosú nővel szemben került sor rendőri intézkedésre. Az asszony ugyanis zavartan viselkedett, és időnként összefüggéstelenül beszélt. A járőröknek elmondta, hogy pszichiátriai kezelt, gyógyszereket szed, amiket néha elfelejt bevenni. A helyszínre érkezett ügyeletes orvos a nőt további ellátás végett beutalta a székesfehérvári kórház pszichiátriájára.

Őrizetbe vettek szerda délután a rendőrök egy 35 éves fehérvári férfit, aki a Székesfehérvári Városi Bíróság távoltartási végzését megszegte. A személy ugyanis a határozat alapján nem mehetett volna be fehérvári, Rákóczi úti lakásába február 19-ig. A tiltás ellenére azonban tegnap hazament, ami miatt a rendőrök előállították a kapitányságra, ahol őrizetbe lett véve.

Egy budapesti férfi értesítette a rendőröket eset hét órakor arról, hogy egy fehérvári hölgy ismerősétől olyan e-mail üzenetet kapott, amiben az öngyilkossági szándékáról írt. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, ami alapján megállapították, hogy a nő egy fehérvári ismerősénél tartózkodik, ahol felkeresték. A 46 éves asszony nagyon elkeseredett volt, sírt, így a helyszínre kiérkező mentők további ellátás végett beszállították a fehérvári kórházba.

Dunaújvárosi Rk.:

Déli órákban egy 56 éves dunaújvárosi asszonnyal szemben intézkedtek a rendőrök. A nő ugyanis agresszív és zavart volt, amikor a mentők kórházba akarták szállítani, ezért rendőri segítséget kértek. Végül az asszonyt a járőrök segítségével sikerült beszállítani a kórházba.

Egy 14 éves ercsi-sinatelepi lányt eltűnés miatt keresett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság. A fiatalkorút a körzeti megbízott vonta igazoltatás alá, majd előállította az Adonyi rendőrőrsre, ahol meghallgatását követően át lett adva nevelőjének.

Egy másik fiatalkorú eltűnését tegnap jelentették a dunaújvárosi rendőröknek. A 16 éves perkátai lány még január 14-én távozott el otthonról ismeretlen helyre, de január 15-én és január 19-én még felhívta az édesapját egy ismeretlen hívószámú telefonról, és közölte, hogy Budapesten tartózkodik egyik barátnőjénél. A címet azonban nem árulta el. Közölte, hogy majd hazamegy. A tegnapi napig azonban nem ment haza, így a szülők bejelentést tettek a rendőrségen. A lánnyal korábban többször előfordult már, hogy 3-4 napra elment otthonról Budapestre, de erről szülei eddig nem tettek bejelentést. A lány ellen - eltűnése miatt - körözés lett kiadva.

Bicskei Rk.:

A fehérvári kórházból érkezett a jelzés, hogy egy csabdi férfit tettleg bántalmazott testvére. A sértett a bűncselekmény során nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett, több bordája és a jobb kulcscsontja is eltörött. A bántalmazó testvér szerdán önként bement a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol az ügyben gyanúsítottként lett kihallgatva.

Móri Rk.:

21 óra 57 perckor érkezett jelzés az ügyeletre, hogy egy 48 éves móri férfi részegen kiabál családtagjaival, ami zavarja a lépcsőházuk lakóit. A rendőrök a helyszínre mentek, majd figyelmeztették a férfit. Miután elhagyták a helyszínt, kis idő múlva újabb jelzés érkezett arról, hogy a férfi folytatja a kiabálást. A járőrök így visszatértek a lakásba, ahonnan szabálysértés folytatása miatt előállították a kapitányságra. Az eljárás megindult vele szemben.

A fenti időszakban a fejér megyei rendőrök kettő ittas gépkocsivezetővel és négy ittas kerékpárossal szemben intézkedtek.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása