Tavaly nyáron döntött hat szelektív hulladéklerakó sziget felszámolásáról a képviselő testület, néhány napja pedig újabb szűnt meg, ezúttal a Kisfaludy utcai. A bicske.info kérdésére az üzemeltető Saubermacher Bicske Kft. ügyvezetője úgy indokolt, hogy lényegében megbukott a városban a szigetes hulladékgyűjtés, ezért inkább felszámolják őket. A nem rendeltetésszerű használat miatt rontják a városképet, a kommunális hulladék megjelenésével pedig a valódi szelektív gyűjtés sem mindig valósult meg.

"Ez a jelenség egész extrém méreteket is ölthet, ami abszolút nem kedvező, hiszen gondoljunk csak bele a közegészségügyi vonatkozásokba. Sajnos igazán megfelelő módszer a gazdátlan hulladék megjelenésének elkerülésére jelenleg nincs. Próbálkozások történtek a rendszeres takarításra, őrzésre, frekventáltabb helyre (szem elé) történő elhelyezésre, de ezek sem hoztak eredményt" – tájékoztatott Kapusi Krisztián ügyvezető. A megoldás az ügyvezető szerint a házhoz menő szelektív gyűjtés, aminek keretében a Saubermacher egy külön erre a célra biztosított "sárga zsákban" veszi át a hasznosítható hulladékot.

Ebből a körből értelemszerűen kiesnek a kommunális szerződéssel nem rendelkezők, ezért csak remélni tudjuk, hogy a tőlük származó hulladék ezentúl nem a város határában, utak, bokrok mentén végzi – az eddig bárki által igénybe vehetett gyűjtőszigetek helyett.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása