A hagyományokhoz híven, kora reggeltől fogadták a házigazda Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület rendezői az ifjú harcművészeket. A verseny 10:00 órakor a Zeke Band fúvósainak hangjára indult.



Az ilyenkor szokásos köszöntő- és megnyitó beszédeket követően a technikai számokkal kezdődött a megmérettetés. A formagyakorlatok és a fegyveres formagyakorlatok alatt a versenyzők bemutathatták a bíráknak, hogy mennyire pontosan, precízen képesek végrehajtani képzelt ellenféllel szemben, koreográfiának is beillő gyakorlataikat.

Az önvédelmi versenyszámban már valós helyzeteket szimulálva az előzőekben bemutatottak gyakorlati alkalmazásának képességét. A technikai számok eredmény hirdetését követően ismét a Zeke Band zenéjét, majd Virga János 3. danos aikido mester és tanítványainak látványos bemutatóját csodálhattuk.

A bemutatók után – versenyünkre 3. éve jellemzően – minden versenyző megízlelhette a Hegedűs Imre (a DHKSE "hivatalos" főszakácsa) által elkészített hamburgereket.



A délután a küzdelmi versenyszámok jegyében telt. Light Contact és Chikara Curabe versenyszámokban mérték össze erejüket, tudásukat immár egymással a versenyzők.

A verseny szervezésének alapgondolata, hogy „aki hozzánk eljön, üres kézzel nem távozhat”. Ennek szellemében minden versenyző már érkezésekor apróbb ajándékoknak örülhetett, majd a nap végén a már jól bevált szatyornyi ajándék járt a nap közben megszerzett egyedi, gravírozott üveg érmek mellé. A csapatverseny dobogósai hagyományosan tortával, illetve jégkrémmel vezethették le a nap feszültségét. Különdíjat kaptak a verseny legifjabb harcművészei akik között 2005-ös születésű is volt.

A verseny pörgős lebonyolítását 40 fős szervezői gárda segítette. Csapatvezetők, versenyzők már megszokták a tavaly bevezetett kivetítős pást beosztás kijelzést, ami nagyban segítette a felkészülést az időnként hangorkánná erősödő szurkolás közepette. A verseny sportszerűségére jellemző, hogy alig volt dolga a versenyt biztosító egészségügyi személyzetnek, komoly sérülés nem történt.

Végül, de nem utolsó sorban ezúton is gratulálunk a DHKSE elszánt és lelkes ifjú „harcosainak”, akik a tavaly megszerzett vándor kupát idén is itthon tartották!

Köszönjük támogatóink segítségét!

Fotó: Kristek András

Szöveg: Timár Gábor (Gabóca)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása