Április 30-áig tart már csak Dancsi Gyula főállású munkaviszonya a bicskei területi Vöröskeresztnél. A szervezet ugyanis közös megegyezéssel felmondta a bicskei segélyszervezetet 1982 óta vezető Dancsi munkaviszonyát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lesz Vöröskereszt Bicskén - hangsúlyozta lapunknak Dancsi Gyula, aki elárulta azt is: a hivatalos fő indok szerint gazdasági okai vannak a szerződésbontásnak.

- A területi egységekkel szembeni elvárás, hogy tartsák el magukat, tehát, hogy a helyi irodák ne kerüljenek semmibe. A bicskei esetében azonban kiszámolták, hogy 2010-ben legalább 300 ezer forint mínuszt termelne. Ez a döntés fő oka - nyilatkozta Dancsi.

A bicskei szervezet egyébként nem fizet az irodáért, amit az önkormányzattól bérel a kezdetek óta. Eddig minden esztendőben egy évre hosszabbította meg a Vöröskereszttel a bérleti szerződést a képviselő-testület, idén azonban határozatlan időt jelöltek meg a megújított szerződésben - tette hozzá a bicskei vezető.

Kajári Ilona, a Vöröskereszt megyei igazgatója lapunknak az ügyben  tett nyilatkozatát később visszavonta. Ennek ellenére  úgy tudjuk, komoly anyagi nehézségekkel küzd a segélyszervezet,  ezért kellett meghozniuk a döntést. Információink szerint pörgősebb, dinamikusabb területi munkát képzeltek el Bicskén, s igyekeztek megújulásra ösztönözni a bicskei ágat, de nem sikerült. A megyében a Vöröskereszt más területi egységénél is történtek változások: tavaly például a dunaújvárosi szervezet vezetése cserélődött ki. Úgy tűnik, megújulási folyamaton megy át a Vöröskereszt.

Forrás: fmh.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása