Pedagógusnapi köszöntés

2010.06.14. 12:04

A munkanapok mellett megállunk egy rövid időre június első vasárnapján, amikor a pedagógusokat, a pedagógusképzésben résztvevőket ünnepeljük – tartalmazza az a Tessely Zoltán polgármester által írt meghívó, mellyel a városi ünnepségre invitálta az érintett közalkalmazottakat. Majd így folytatta - Egyszerre állnak köztiszteletben, szeretetben, ugyanakkor bármikor kerülhetnek nehéz helyzetbe. Mindennap meg kell felelni az elvárásoknak, elsősorban a saját maguk által felállított mércének, másodsorban a gyerekek, a szülők és a pedagógus társaik elvárásainak. Bicske Város Önkormányzata nevében köszönöm meg Önöknek azt a munkát, amellyel nap mint nap nevelik, oktatják és tanítják gyermekeinket.

Az ünnepségen először a Kakas óvoda gyermekeinek műsorát tekinthette meg a gyér, mintegy 50 fős közönség, majd Sulyokné Guba Judit bizottsági elnök, némileg aktuálpolitikával fűszerezett köszöntő beszéde következett, melyben méltatta a pedagógusok elhivatottságát.

Ezután került sor a kitüntetések átadására. Az Oktatás és Művelődésügyért díjat a pedagógusok közül Fogarasi Lászlóné óvodapedagógus, a Szivárvány óvoda óvónője, a közművelődésben dolgozók közül Kun Zoltán, a Művelődési Központ munkatársa vehette át.

A Jó tanuló, jó sportoló díjat a Vajda János Gimnázium egy, illetve a Csokonai Általános Iskola két diákja vehette át a bizottsági elnök-asszonytól, mivel az ünnepségen sem a polgármester, sem az alpolgármester, sem a jegyző nem vett részt.

A korábbi években egy-egy szál virággal köszöntötték az ünnepelteket. Az idén – minden bizonnyal a pénzszűke miatt -, átlagban, fejenként három darab „háromazegyben” egy adagos, olcsó kávéval lepte meg (de nagyon) az önkormányzat az érintetteket, amit a megajándékozottak közül többen „más célra” ajánlottak fel.

bktvweb – Dancsi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása