Görényügyi álláspontok

2010.06.16. 19:05


a szerző ezt írja: "Tegnap esti sétám alkalmával szemtanúja voltam, ahogy egy fajtatiszta vadászgörény "

A vadászgörény nem egyezik meg a közönséges, illetve a molnárgörénnyel.
A vadászgörény egy kitenyésztett, háziasított faj, mely nem él meg a szabadban.Eleinte patkányirtásra használták, ma már egyre inkább házi kedvenc.
A szerző valószínűleg molnárgörényt de inkább közönséges mezei görényt láthatott (én is találkoztam több példánnyal is a parkban), mely abban tér el a vadászgörénytől, hogy vékonyabb laposabb feje van színezete pedig szinte mindig sötétvadas, fekete orral.Valamint kisebb is mint a hobbi célra kitenyésztett állatok.(Ennek ellenére persze lehet, hogy egy elkóborolt vadászgörénnyel találkozott a szerző, de akkor a görénynek oda kellett volna mennie az emberhez)

Elnézésüket kérem, ha levelem kioktatónak tűnik, nem ez a szándék, mindössze annyi, hogy ezekről az amúgy is félreismert kis ragadozókról picit több ismeretet szerezzen a kedves olvasó.
Sajnos rengeteg olyan emberrel találkozunk fajtaismertető napjainkon, illetve versenyeken, akik rágcsálóként, illetve kártevőként tekintenek ezekre a csodálatos társállatokra.


Üdvözlettel: Németh Alexandra

Kedves Alexandra, köszönjük levelét, másodperc tört részéig sem éreztük kioktatónak, inkább igazi tartalomként olvastuk, szerkesztettük, ezért Olvasóink nevében is köszi és szíves üdv innen a gépházból.    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása