Az ilyenkor szokásos tűzesetek megelőzése érdekében, kérjük, tartsák be az alábbi szabályokat:

- Felügyelet nélkül ne hagyjanak gyertyával, csillagszóróval, illetve nagy hőtermeléssel járó elektromos kivilágítással díszített fát. A karácsonyfák tűzveszélyessége a fa kiszáradási folyamatának következtében januárra tovább növekszik.

- Gyermekek előtt ne hagyjanak gyújtóeszközöket, mert megpróbálhatják a gyertyákat, csillagszórókat felügyelet nélkül, önállóan begyújtani, ami szintén tüzet okozhat. Ez a téli szünetben egyedül otthon maradó gyerekekre fokozottan vonatkozik.

- A szilveszterkor szokásos mulatságokra való tekintettel kérjük, hogy pirotechnikai eszközöket csak a jogszabályoknak megfelelően, az év utolsó napján 18 óra és másnap reggel 6 óra között, saját és mások testi épségének, anyagi javainak sérelme nélkül, körültekintően használjanak.

Ha mégis tűz keletkezne, akkor azt haladéktalanul jelezzék a tűzoltóság felé a 105-ös, vagy a 06-22/565-306-os hívószámon!

Ezúton kívánok Önöknek boldog új esztendőt valamennyi önkéntes és hivatásos tűzoltó kollégám nevében.

Győrik Szabolcs

Bicske Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása