Január 20-án 10.30-tól hallgathatjuk Erőss Zsolt hegymászót. Azt a csíkszeredai születésű férfit, aki (családnevéhez hűen) hatalmas erővel, példátlan derűvel egyenesedett fel egy olyan balesetből, mely miatt jobb lábát térdből amputálni kellett 2010. januárjában. A Magas-Tátrában történt baleset következtében Zsolt mindkét lába eltörött, mert leszakadt alatta egy hóerkély, miközben  ő két társát biztosította.

Kijött a kórházból ez a '68-as születésű csíki székely ember - aki 13 évesen kezdte a sziklamászást a Békás-szorosban - , és pár hónap múlva egy 8201 méteres csúcsot hódított meg, a Cho Oyu -t.

A művház munkatársai és a gimi diákjai, a szülők, a pedagógusok talán ezért is érezhettek rá arra, hogyha valaki, akkor ő lehet az a sportember, aki az emberi tartás iskolapéldája, akit egy mai középiskolásnak hallania kell.

És persze, minden más érdeklődőnek.

(ia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása