Járfás Péternét, az okmányiroda vezetőjét 2010. nyarán, mindenféle indoklás nélkül, munkáltatója - aki nem más, mint a város, akkor néhány hónapja e tisztséget betöltő, nem bicskei jegyzője -, leváltotta az irodavezetői beosztásából. Járfásné Andi nem tudta feldolgozni a vele történteket: az indoklás nélküli, állítólagos „minőségi cserét”. 2010. decemberében közös megegyezéssel távozott a polgármesteri hivatalból. Bicskére nem kellett az egy évvel korábban, a testület által az év köztisztviselőjének megválasztott volt irodavezető. Járfás Péterné ma Pátka jegyzője.

Ősszel néhány nappal a választások után, egy másik, a szociális iroda vezetője minősült szakmailag alkalmatlannak feladata ellátására. Dr. Facsar Mihály, akit a polgármester kezdeményezésére távolította el a hivatali apparátusból a jegyző. Csak mellékesen Dr. Facsar polgármesterként indult az őszi önkormányzati választásokon.

Nincs jobb helyzetben a város aljegyzője, Vakánné Petrovics Ildikó sem. Őt Járfásné helyett, aljegyzői feladatainak megtartásával az okmányiroda vezetésével is megbízta a jegyző. Érdekesség, hogy a múlt évi számvevőszéki vizsgálat megállapításai után fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett ellene a polgármester. Szándékát akkor Dr. Tiborcz Péter torpedózta meg a testületi ülésen. A dolog azonban itt nem fejeződött be. Vakánné szálka lett a hivatalvezetés szemében az okmányirodások elmúlt év nyarán, a polgármesterhez írt, általunk is közölt panaszlevele miatt. Tudomásunk szerint az aljegyzővel decemberben közölték, jobb ha önként távozik. Az ő felmentéséhez azonban aljegyzőként, testületi döntés szükséges. Ismerve a testület összetételét, vajon megszavazzák? Hab a tortán, hogy 2010-ben a hivatali apparátus titkos szavazati alapján Vakánné Petrovics Ildikó kapta a "az év köztisztviselője" díjat.

bktvweb – D.Gy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása