Az uszoda jó hely. Egyre többen fedezik fel. Nem luxus, nem pazarlás, nem felelőtlenség azt az uszodát, amiről a város 40 éve álmodik - hétvégére félig becsukni?

Ezzel a lépéssel egyébként havi 220 ezer forintot spórolna a város - tudta meg a bicske.info.

(Az a város, ahol a polgármester bére közel bruttó félmillió havonta - A szerk.)

Bicske 7,5 miliót fizet havonta jelenleg az uszoda kivitelezéséért és üzemeltetéséért. Azért kell félig bezárni hétvégére, hogy ne 7,5 milliót kelljen fizetni, hanem 7,25 milliót?

Egy munkavállalót el akarnak küldeni? Hogyan fér ez bele az elméletileg dicséretes, országos  munkahely teremtési szándékba, amit az az országgyűlés tervez, melynek Bicske polgármestere is tagja lett?

Nem rossz elgondolás egy olyan intézményt, melyben adóforintok százmilliói vannak, nem teljesen kihasználni? Képzeljünk el egy nagyvállakozót, aki megépít egy szállodát, de nem megy eléggé, ezért azt tartja jó megoldásnak, ha szombat-vasárnap félnapra bezárja. Khm.

Vagy inkább örüljünk annak, hogy csak hétvégére akarják részlegesen bezárni és nem teljesen?  Ebben az esetben nem annak a vezető szakembernek volt igaza, aki másképpen akarta megteremteni a bicskei uszodát?

Takarékoskodni akar a város ezzel a lépéssel. De ez inkább pazarlásnak tűnik mint takarékoskodásnak, hiszen milliárdok fekszenek a tanuszodában, ami NEM AZÉRT ÉPÜLT, HOGY HÉTVÉGÉRE FÉLIG BEZÁRJÁK! Milyen büszkén mesélte az intézmény megnyitóján a mostani polgármester, hogy az ő érdemük megnyitása! Nekik köszönhető. (Legközelebb csak az igazat!) És most? Újra tart egy szomorú hétvégi bezáró beszédet, majd a megafonon megszólal a Szomorú vasárnap című dal?

Azért akarják hétvégére bezárni - gondolom -, mert egy tanuszodát hétközben nem lehet, hiszen iskolahét van.

Marad tehát a hétvégi megszorítás.

Nem jelent problémát, hogy a hétvégi félnapon hatalmas zsúfoltság lesz, ami vendégeket fog elriasztani?

Azzal érvel majd Bicske, hogy kevesen jártak uszodába hétvégén, AMI NEM IS IGAZ, hiszen sokszor úgy ülünk a szaunában,  mint a heringek, a medencében pedig előfordul, hogy mind a négy spurban (mind a négy hosszban) öten úsznak.

Ezzel együtt igazán jó hely az uszoda és nagyon szépen kérik Bicske Bicskei Elöljáróit az uszoda látogatói, hogy ne tegyék ezt mivelünk, ne tegyék ezt a várossal, mert a bicskeiek 40-50 éve arról álmodtak, hogy lesz itt egyszer egy uszoda, ahová reggeltől estig bemehetünk. Mint a világon minden fürdőbe, uszodába.

Azt se felejtsük el, hogy sok bicskei és környékünkön élő embernek csakis hétvégén marad ideje a pihenésre, a sportra.

AZ USZODÁT NEM SZABAD HÉTVÉGÉN KÉTSZER FÉLNAPRA BEZÁRNI!

AZ USZODA MUNKAHELYET TEREMETETT, TARTSA IS MEG EZT A JÓ SZOKÁSÁT. AZ ORSZÁG VEZETÉSÉNEK IS CÉLJA A MUNKAHELYTEREMTÉS.

Másrészt azért sem jártak az uszodába többen például hétvégén, mert nem gondoskodott arról SENKI, hogy az uszodának megfelelő marketingje, reklámja legyen és olyan embereket is elhozzon, akik még nem jártak ott. Abból a havi 220 ezer forintból , amit a hétvégi félbezárással spórolni akarnak, már régen meg lehetett volna tervezni egy kiváló, a teljes lehetséges közönséget az egész kistérségben jól elérő marketing stratégián alapuló kampányt.

Azt is meg akarják szüntetni, hogy hétköznap reggel hattól úszni mehet, aki akar. Pedig 6-12 fős volt ez a Reggeli Úszók Klubja is. S ha egy bicskei gyerek azt látja az apján-anyján, hogy ők munka előtt úszni mennek, bizony, egy idő után ő is velük akar tartatni és majd saját gyermekeit is erre neveli. Vagyis az igen mélyen és magasan tisztelt testületnek semmi oka csodálkozni azon, hogy Bicske még nem az a város, ahol reggel hetvenen járnak úszni. Ha nem biztosítja a város ezt a lehetőséget, azokat állampolgárokat fosztja meg az egészséges életmód folytatásától és megtanulásától, akinek adóforintjából működhet ez a hely.

Az a probléma, hogy még csak 6-12 ember jár hajnalban úszni?

Mit várunk egy olyan várostól, ahol alig két éve van uszoda?

Tervezi az előterjesztő szakértő (nem tudjuk ki), hogy hétköznap nyolckor nyitnak, tehát ez a Reggeli Úszok Klubjának a megszüntetése. Megszűnik talán a wellness jegy is  vagyis kombinált jegyet kell vennie annak is, aki csak úszni vagy csak szaunázni akar.

Hallani arrról is, hogy az uszodát kivitelező és működtető cégtől a minisztérium megveszi az uszodát és Bicske birtokába kerülhet. Ezzel a kivitelező és működtető mindenképpen jól jár, hiszen joggal kérheti 13 év elmaradt hasznát.

Bicske  is jól járhat és bízunk abban, hogy valóban képes lesz megbirkózni az üzemi feladatokkal.

A bicske.info kéri Bicske város vezetését a korrekt és teljes körű tájékozatásra ebben az ügyben (is) és arra, hogy vegyék figyelembe és érvényesítsék a bicskei polgárok érdekeit.

Hiszen erre kértek és kaptak felhatalmazást

Izing Antal

Fotó: Izing Máté


 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása