Hitesek adakozása Bicskén

2011.01.27. 20:16

- Van még cipő, Lali? - kérdezett föl a HAH-teherautó platójára egy asszony, egyik kezében ruhás zsákkal. Ezekből a zsákokból 400 darabot, összesen kettő tonnát szálított Bicskére a HAH.

Sátort állítottak reggel hétkor, melyekben asztalra terített jó ruha várta az érdeklődőket. Ha egy asztalról már minden elvihető darabot kiválogatott a kis tömeg, akkor a kocsiról újabb zsák ruhát hoztak, amit kiterítettek és akkor megint megindulhatott az izgatott válogatás. A maradék ruhát a HAH a helyi Családsegítő Szolgálatnak adta át, hogy azok a rászorulók is hozzáférjenek, akik ma nem jöttek el.

 

Az eseményt a városházától 50 méterre a Bicskei Polgárőrség tagjai biztosították.

Reggel fél nyolc tájban Szabó Péter herceghalmi hites azt látta, hoghy egy apa érkezik karján félig alvó fiával. A kocsin voltak bizonyos plüss-álltakák, melyek közül egy kiválasztottal leszállt az apához-fiához és a kicsinek adott egy helyes állatkát. Az álmos gyermek elmosolyodott. Ezzel értékelte a HAH igyekezetét itt Bicskén.

A sátorban a legjobban keresett holmik a gyerekruhák voltak. Mauer Péter, a HAH vidéki koordinátora elmondta: legutóbb Nagyváradon jártak, Bicske után Ózdra és Győrbe készülnek.

A sátor a Bibliában kétféle dolgot is jelképez: a családi élet színterét, az „intimszférát” jelenti, ahol a család legbelső, külvilág elől elrejtett élete zajlik; másrészt a sátor az Istennel való közösség színhelye.

A Hit Gyülekezetének bicskei közösségének tagjai - vezetőjük Borbély József -,  ezen a héten 50 élelmiszercsomagot ajándékoztak mélyszegénységben élő bicskei családoknak.

Minden csomag 3,5 kg burgonyát, 3 kg hagymát, 1 liter olajat, 3 kg lisztet, 1 kg cukort tartalmazott és 48 család illetve rászoruló részére vitték házhoz e jóakaratú bicskei keresztények.

A hites sátor körüli jövés-menés közepette a sátor asztalai előtt 50-60 ember folyamatosan válogatott magának. A sátor Kossuth utca felőli kijáratánál ott állt Szabó Ferenc és ezeket a cédulákat osztotta: "Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Bicskei Hit Gyülekezete istentiszteleteire.  Szombat de. 10 óra  - Bicske, Kinizsi utca 1."

I. A.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása