Azt már csak ráadásként jegyezném meg, hogy a Bicskei polgárőrök mindegyike ingyen, a saját szabadidejéből végzi a tevékenységet, míg a bírálóink munkaidőben fizetésért teszik.

Jó pár évvel ezelőtt is működött már a szervezet, és érdekes módon akkor, meg lehetett oldani, hogy folyamatos szolgálatot tudjunk adni a városban, minden rendezvényt biztosítsunk, sőt még plusz feladatokat is elvégeztünk mert éreztük, hogy munkánkat elismerik, tevékenységünk a lakosság javát szolgálja.

Szervezetünk felépítésében, kollégáink hozzáállásában azóta sem történt változás.

Kérdem én mi változott meg akkor oly mértékben, hogy tevékenységünk egyszerre átláthatatlanná, feleslegessé vált, "nem végeznek érdemi munkát a kertvárosi polgárőrök."

Ezeket a kijelentéseket miért nem hangoztatta valaki, amikor a gáton egész éjszaka hordtuk a zsákokat, amikor éjszakai megfigyelést végeztünk a gátnál, amikor a rendezvényeken a bicskei rendőrség munkáját segítve és könnyítve biztosítottunk, hogy az ő erőik azokra a feladatokra koncentrálódhassanak, amik még békésebbé és nyugodtabbá tudnák tenni a lakosság mindennapjait.

Arra pedig mint kifogás hivatkozni, hogy Csabdin járőrözünk és Bicskén pedig nem, akkor amikor a Csabdi városvezetés hajlandó együttműködési megállapodásra, a Bicskei pedig 2 éve nem, számomra nem igazán érthető.

"A 2008-as választási kampányomban kiemelten támogattam a bicskei polgárőröket, komoly terveim voltak velük kapcsolatban."

Itt csak annyit mondanék el, hogy azon kívül, amikor az elnökünk megpróbált önnel találkozni, mi ezekből a "komoly tervekből" semmit nem éreztünk.

Én örültem volna egy olyan bejelentésnek a Ferenc részéről, hogy a polgármester úr szeretne velünk személyesen legalább pár percet találkozni, hogy megismerje a szervezetet, és elmondja terveit, elképzeléseit, és legalább megismerje azt a szervezetet, ami a város életének ugyanúgy része mint a városvetés.

Sajnos nem hogy erre nem került sor, de még egy elég rosszul eső saját személyes tapasztalatként itt még megjegyezném, hogy Csabdin nem fordítja el a polgármester a fejét, ha meglátja, hogy egymás felé közeledünk, ami a mi városunkban nem mondható el. ( A köszönés Bicskén is régi szokás - A szerk.) 

Az anyagi támogatás kérdése nem az én asztalom, de azt a saját bőrén érzi mindegyikünk milyen volt pár éve polgárőrnek lenni Bicskén és milyen most, mikor a saját autónkat használjuk, a saját pénzen vett, egyenruhának nem nevezhető öltözetben járőrözünk, stb., mert nincs pénz arra amit sok lényegesen szegényebb és kisebb település megengedhet magának.

Én a magam részéről nem kérnék, és soha el nem fogadnék pénz azért amit önként vállaltam és csinálok, még a járulékos dolgokért (pl: egyenruha) sem.

De az jól esne, ha már csinálom, akkor elismernék a munkámat.

"Azóta sem világos, működésük miként valósul meg. Sem szervezeti- és működési szabályzatukat, sem munkatervüket nem láttam ezen időszak alatt."

Ha egyszer hajlandó lenne leülni velünk egy asztalhoz, erre a problémára szerintem tudnánk megoldást találni.

Végső soron alakulhat akár 100 szervezet is a településen, ha ezt a bánásmódot kapják ők sem lesznek eredményesebbek.

Átalakulás, megújulás, ezek megint csak olyan dolgok amiket egy konkrét megbeszélés kapcsán lehetne pontosítani.

"A közbiztonság érdekében bármire hajlandók, azt ígérte, elsők között fog belépni a képviselőkkel együtt, amennyi­ben a szükséges változások végbemennek."

Szeretettel Várjuk önöket.

Tisztelettel:

0801187 számú polgárőr igazolvány tulajdonosa.

(Gondolom, ez felér egy aláírással.)

Forrás:  BKTV

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása