Gáz? Nem gáz?

2011.04.01. 10:41

- Beavatkozásra szerencsére nem volt szükség - mondotta Győrik Szabolcs, a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság (BÖT) szóvivője - A tanulók az épület földszintjén lévő egy tantermet biztonsági okokból el kellett hagyják, amit a bicskei tűzoltók biztosítottak, ellenőriztek és a földszinten sok nyílászárót kitártak a szellőzés érdekében. A terepet a kollégák átadták a gázművek szakembereinek - zárta a bicskei tűzoltó.

- A probléma a tanulókísérletek végzéséhez átalakított biológia-kémia teremben keletkezett - mondta el a bicske.info-nak Gyimesi István igazgató. A tanulók és az ott tanító tanárok jelezték, hogy gázszagot éreznek. Kihívtuk a gázszolgáltató szakemberét, nem talált semmi hibát. Következő nap is jelentkezett a probléma, és akkor a tűzoltóságnak telefonáltunk abban a reményben, hogy megfelelő műszerrel meg tudják mondani a "gázszagos" levegő összetételét. A rövid beszélgetés után egy tűzoltó kocsi szirénázva jött a gimnáziumba. Ők sem találtak semmi problémát, a terem éppen ki volt szellőztetve, így a szagot okozó anyagot sem tudták megállapítani. Ez után kértünk nyomáspróbát a gázrendszerben, amelynek szintén negatív lett az eredménye. Arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy a teremben lévő, régen használt lefolyók kiszáradtak, és a lefolyóból származik a földgázra nagyon hasonlító szag.
A hétvégén megoldjuk a problémát, hogy ismét a tanulásé lehessen a főszerep ebben a tanteremben is - foglalta össze az igazgató.

A tűzoltók tegnap és tegnapelőtt a Máléhegyen kigyulladt növényi maradványokat oltottak és a vasúti töltés Bicske alsón túli tájékán dolgoztak, mert ott a nádas füstölt és lángolt.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása