Becsületre nevelve

2011.06.13. 10:56

 

 

Példaértékű életet él – mondták róla társai, amikor megkapta az Év tűzoltója kitüntetést Tessely Zoltán polgármestertől a májusi tűzoltónapon. Czirkelbach Viktor gyerekkora óta a tűzoltóság tagja, 2009-ben a szakmai versenyen országos első helyezett volt sofőr kategóriában, tavaly pedig az áradások és viharok hetében ő irányította a védekezést.

-Édesanyám a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság polgári ügykezelő dolgozója volt, édesapám pedig szerelő. Egész életében tisztességre nevelt, és példát mutatott a nehéz élethelyzetekben – meséli a háromgyerekes fiatalember, hogy honnan érkezett, s hogyan szeretett bele a szakmájába: - A Székesfehérvári Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság által tartott gyereknapokra rendszeresen meghívottak voltunk, amelyeken általában részt is vettünk 1990-től. Később tűzoltótáborokban, biciklitúrákra jártunk, s valahol itt dőlt el a dolog …. Majd jelentkezetem a Bicskei Önkéntes Tűzoltósághoz, fel is vettek, majd végigjártam a ranglétrát. Jelenleg a C szolgálat csoport szolgálatvezetője vagyok és a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság elnökségének tagja.

Az önkéntesek munkáját az emberek sokszor természetesnek veszik, s nem is tudják, micsoda szervezkedés, családi támogatás szükségeltetik hozzá. Az Év tűzoltója őszintén vallott a nehézségekről is:

-          Ha riasztást kapunk, akkor mi a családunkat hagyjuk otthon, amikor lehet, hogy nekik is szükségük lenne ránk.

Persze a szakma felemelő oldalát is elmeséli: - A hobbim a tűzoltóság. Próbálok a családommal minél többet lenni és a megélhetésünket a váratlan helyzetekben is biztosítani. Becsületes munkával – teszi hozzá, s nem rejti véka alá azt sem, hogy reméli: a kormányzat lehetővé teszi, hogy az önkéntes tűzoltóság továbbra is fennmaradjon. – Most még nem tervezünk, csak szeretnék továbbra is az embereken segíteni – teszi hozzá.

(str) - fmh.hu

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása