Van képünk hozzá

2011.07.18. 19:48

Szerkesztőségünk utánajárt, hogy A Közútkezelő Kft. miért nem teljes egészében újította fel Bicske igen csak rossz állapotában lévő főutcáját, a biciklisávból (ami a teljes útfelület ~5%-át adja), menyit fordítottak rá.

A következő választ kaptuk a Közűt Kezelő Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságától:

"Mint minden probléma megoldását, a finanszírozás nagymértékben meghatározza tevékenységünket. Az idei évi felújítási keretünk nettó 550 m Ft volt, amelyen az 1.300 km megyei úthálózat problémáját kell megoldani. Úgy gondolom, hogy a Bicskét érintő állami úthálózaton az idén ebből a forrásból erőn felül fordítottunk. A Szent István út melletti kerékpársávot önállóan nagyon nehéz megjavítani, ez a burkolattal van összefüggésben. "

Természetesen nem minden út javítása a Közút Kezelő Zrt. fennhatósága alá tartozik, Bicskén néhány út esik ez alá.

A XXI. században élünk. Akár milyen szűkös is a költségvetése a városnak, azt nem engedhetik meg, hogy olyan kontár munkát végezzenek, mint amit itt végeztek. Mondta egy idős bácsi a Jakab közben. Azt nem lehet útfelújításnak nevezni, amire a régi útra szornak egy kis aszfaltot, aztán talán rámennek hengerrel, talán nem. Azt mindenki megérti, hogy az anyagiak szűkösek, hol nem azok. De hisz a város különböző részeiben is hasonló minőségben is javították. Akkor a több út szakaszos felújításának összegét összevonták volna egy - a legrosszabb állapotban lévő útnak a tisztességes, becsületes felújítására és akkor nem kellene pár hónap múlva megint kátyúzni. Az meg, hogy nem képesek kihelyezni néhány kukát a járdák mellé, nem viszik el az összesöpört szemetet, nem foglalkoznak a város környezetével, az a saját hanyagságukat mutatja. A füvet meg majd levágják, ha jön a választás - fejezte be mondandóját a nyugdíjas bácsi.

Van, amit sikerült megoldani

Igaz, ez sem a városi költségvetés része, hisz ezt is a Megyei Közút Kezelő újította fel, nyilván a az önkormányzat együttműködésével, talán a városvezetés kérésére. Mint megtudtuk, a Szent László patak hídjának felújítása mintegy 42 millió forintba kerül, ami a megyei finanszírozási keret majdnem egytizedét jelenti. A Nagyállomástól egészen a Tatai úti kereszteződésig sikerült teljes körű felújítást végezni a Szent István úton, a patkák javítása és az út felfestését is sikerült megoldani. Igaz a Nagyállomás épülete előtti parkolórészt, a Nagyállomás utáni két sávra bontott útnak pedig csak a felét sikerült megcsinálni.

Izing Máté

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása