A www.bicske.nfo és utódja, a Bicskei Szó önkéntes munkával készített bicskei újsággal szemben ellenőrzést indított a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság idén nyáron. A ma kézhez vett levéllel lezárult az eljárás, aminek elindítása egész biztosan nem kötődik Bicskén élő olvasó bejelentéséhez, eszünkbe sem jut ilyen... S szerencsére tudtuk az első pillanattól, hogy gond nem lehet, azt is tudtuk, hogy az eljárást sem indokolja a világon semmi. 

 

Elsőként azt a válaszlevelünket közöljük, amit mi küldtünk a hatóságnak:  

 

 

Tisztelt Médiahatóság! 

 

Szíves tudomásukra hozom I0/25359/2011 számú levelükre válaszolva, hogy a bicske.blog.hu nem felel meg a hivatkozott "önálló gazdasági szolgáltatás" fogalmi elemnek, ezáltal nem sajtótermék, tartalmilag természetesen önálló, de nem üzletszerűen írott blog. 

Nem törekszünk nyereségre, tehát nem üzletszerű, privát blog, a városi civilek önkifejezésének egyik eszköze. 

A blogon szereplő reklámokat a Blog.hu (CEMP Zrt.) értékesíti, ez a feltétele annak, hogy a szolgáltatás a bloggerek számára ingyenes. 

Megjegyzésként közöljük, hogy több tízezer blog működik így a blog.hu-n, anélkül hogy a hatóság különösen foglakozna velük és nyilvántartásba venné őket, a bicske.blog.hu semmiben sem különbözik azoktól.

Kérdéseikre a következő válaszokat adjuk: 

1. A tartalmat bicskei civilek állítják elő. 

2. A társadalmi munkában dolgozó személyem keresi a már megjelent bicskei témákat a neten, tartja a kapcsolatot bicskei közösségekkel, egy-egy régi és mai helyi érdekeltségű témának néhány kérdéssel utánajár, ír, a másokat bántó kommenteket eltünteti, mindezt saját eszközeivel, saját idejében, saját költségére. 

3. A tartalmak közzététele nem termel bevételt, a blog csupán a kifejezés eszköze. Nonprofit oldal, gazdasági hasznot elvben sem remélünk, nem ebből élünk. 

4. Nem származik bevétel.

 

Bicske, 2011. október 10.  

 

Üdvözlettel,

           Izing Antal 

 

 

Itt pedig "az ügy" lezárásáról tájékoztató hatósági levelet láthatjátok: 

            

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vajon ki kezdeményezhette ezt az eljárást?A kérdés természetesen költői ,tán csak nem az aki martonvásári,csabdi,bicskei?Ejnye ejnye póógimester úr csak nem piszkálta a bajszát egy két cikk?
Mindenhova az ő keze sem ér el úgylátszik, vagy nem jó helyen nyalintott :))
Azt írjátok: "A ma kézhez vett levéllel lezárult az eljárás, aminek elindítása egész biztosan nem kötődik Bicskén élő olvasó bejelentéséhez, eszünkbe sem jut ilyen..." De ebből nem következik az, hogy nem kötődik Bicskén élő akárkihez. Vagy tán nem is Bicskén élő, de itt dolgozó...
Igen , Ádám :) A lényeg a sorok között.
Olvastam az NNH válaszát és örülök.
Ezek szerint te lettél a győztes ebben a párbajban. Gratula!
Kérdésem is lenne: nekem tetszik ez "Bicskei Szó" elnevezésű blog oldal, de gondoltál rá, hogy újraindítsd a bicske.info oldalát? Talán akkor felfogják végre, hogy ők sem tehetnek meg mindenkivel, bármit! :-)
süti beállítások módosítása