Az élet más

Címkék: vajda kastély önzetlenség

2012.09.10. 23:23

A hosszom startköve mellé ülve várt meg engem ma az uszodában Hetlinger Ákos és örvendezve, csillogó szemmel mesélte, hogy mindennap használatos, már "régen" birtokában lévő kiváló hétköznapi protézise mellé megérkezett a napokban az a csúcstechnológiával készült sportprotézis is, amivel a már futott is, hogy jó erőben érkezzen a kosárlabda edzésre.

Azt is mondta, hogy bizony látnom kell, mert az úgy, de úgy megvan csinálva, hogy az elképesztő, szinte megtartja az erőt, a rugalmasságot és arról a protézisről fényképet kell készíteni, mert arról kép nélkül nem lehet felfogni.  

- Éppen egy éve - mondom a medence szélén tápászkodva -, éppen egy éve volt, szeptember 17-én.

Ákos mosolyogva bólint.

Tavaly nyáron civil lakossági összefogás szervezése indult el a Vajda János Gimnázium két tanárának, a Vigyikán házaspárnak, aztán az egész testületnek és az összes bicskei középiskolásnak köszönhetően, akik jóra sarkalltak és tanmesébe illően megmozgattak szinte mindenkit ebben a városban azért, hogy a bajba került fiatal életét könnyebbé tegyük "eszközileg", s hogy egy kemény dolgon átesett bicskei ifjúba lelket öntsünk szeretetünkkel, melléállásunkkal.

Éppen egy esztendeje jött létre Az önzetlenség napja Bicskén, Vásárhelyi János úr és Fővárosi Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon minden munkatársának jóvoltából a bicskei kastély parkja nyitott kapuval, nyitott szívvel fogadott bennünket.

Hamarosan jövünk a most megérkezett protézis fotóival is a Bicskei Szó oldalain, éppen egy évvel a civil, lakossági összefogásnak köszönhető Önzetlenség napja után.  

A rá jellemző szerénységgel Ákos a következőket mondta: 

- Attól félek, sosem fogom tudni ezt eléggé megköszönni Önöknek és Nektek, az engem segítőknek, de abban biztos vagyok, hogy aki egy kicsit is ismer engem, mindenki tudja, mennyire hálás szívvel gondolok azokra a napokra, amit sosem fogok elfelejteni, már csak azért is, mert ilyen ajándékot, ilyen mellémállást nem lehet elfelejteni.    


Korábbi, tartalmas írásunkat ajánljuk:  Rájöttem, hogy az élet más...

 

Izing Antal 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása