Öt darab Apple iPad-et vett a város

Címkék: tessely

2013.01.14. 21:56

A Bicskei Szó értesülése szerint Bicske szegény városának Csabdin élő polgármestere több mint 1,2 millió forintért vásárolt öt darab Apple iPadet - természetesen Bicske pénzén.

Azt hogy kinek, csak találgatni tudjuk. Egy bizonyára Tessely Zoltán használatában lesz, hogy jut-e belőle a főállású alpolgármesternek vagy öccsének, aki Tessely Zoltán szintén főállású főtitkára - nem tudjuk.

Hogy Tessely Zoltán kibővített, négy fős titkársága kapta-e, nem tudjuk.  

Csak remélni lehet, hogy az öt darab berendezés például olyan ügyintézőkhöz kerül, akik nagy munkát végeznek és gyakran találkoznak ügyes-bajos dolgaikat intéző bicskeiekkel. Vagyis reméljük, valódi arcvonalba kerülnek az iPadek, amelyek a levelezésen kívül nemigazán használhatók semmire egy igazi, nagy munkában. Okos-telefonokat már tavaly vásárolt Tessely szintén nagy tételben, de erről nem tudunk pontosabb adatokat.

Az miért nem elég?

Ezt a Tessely-Pálffy féle nagy bevásárlást abban a városban ejtették meg, ahonnan például évi pár millió forint  megspórolása érdekében küldték el nem is olyan régen a Gondozási Központ bentlakó idős, beteg rászorulóit...

A profitorientált multinacionális cégek sem adnak ilyet dolgozóiknak. Mert azt mondják, nem engedhetik meg maguknak.  A kicsi embertől különböző címeken legutolsó filléreit is beszedik adónak (vö. megduplázott építményadó by Tessely Zoltán) eközben pár ember ajándékot kap közpénzből. Olyan eszközt, ami nélkül bőven el tudnák látni feladatukat, mert mint mondtuk, maximum levelezni tudnak rajta, amit hivatali okos-telefonjukon vagy irodai gépükön is megtehetnek. Annyira azért nem galaktikus birodalom Bicske... 

(Erre kellenek a megduplázott építményadók? Mert az olvadás ingyen van, az viszi el a mellékutcák útburkolati jégpáncélját. A mi utcánkban, a mi telepi utcánkban, van 70 ház. Tegyük fel: átlag 70 négyzetméter mindegyik. Az 4900 négyzetméter, ami után 220 forintot fizetünk négyzetméterenként évente. Ez egy millió fölötti összeg.)

Jégpáncél a mi utcánkban olvadásig, Apple iPad pedig bevirít a parlamenti padsorban Bicske pénzén? 

Miért nem saját pénzén, saját parlamenti költségtérítésén vett magának legalább a polgármester/képviselő?    

Mert aki több mint két millió forintot keres havonta, az talán vegyen magának ezzel a felkiáltással, amivel a magyar kisember vesz mákos rétest:

"Egyszer élünk."  

(ia)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esetleg a következő testületi ülésre lehetne neki vinni pár rohadt almát, ajándékba. mert kb. ezen a szinten működik, mint politikus.
A Bicskei Szó kéri a kritikus, építő, végiggondolt, emberséges hozzászólásokat, bennük valódi tartalommal, kérdéssel, információval, érvvel stb. A csoportokat és személyeket bántó, megbélyegző tehát színvonaltalan hozzászólásokat saját belátásunk alapján töröljük. Olyanokat írjunk le, amiket saját nevünkkel is vállalnánk a nyilvánosság előtt. - A szerk.
igenis.
de azért megkérdezem: nem rohad szét a város? nem lett felszámolva törvényileg, Zoltánunk támogató szavazatával az önkormányzatiság? nem családi hűbérbirtok lett a polgármesteri hivatal?
ezt már az amerikai föderalisták is rohadó rendszerként írták le - teszem hozzá, Publius álnéven.
de igazad van, a konstruktívitás a lényeg. s mivel Zoltántól lassan úgyis elköszönünk, vagyis béna kacsával nem foglalkozunk (még mielőtt ezt is kritizálnád, béna kacsaként a 2. periódust töltő amerikai elnököket nevezik, akik már tét nélkül kormányoznak, hiszen úgyis elvesztik hivatalukat), szóval mivel Zoltán és az egész fideszes csapat a testületben úgyis távozik, érdemes a jövőről beszélni. no és, számot vetni az eddigi teljesítménnyel.
Van olyan, jelenleg fideszes képviselőnő, aki az előző kormány idején, egy bicskei emlékmű avatóján Dobrev Klárát csókolgatta.. Hirtelen ez jutott eszembe Tamara Jagello második hsz.-át olvasva.
A cikkhez annyit: nem megszoktuk már, h ez megy? Az a baj, h igen.. Gusztustalan, következmények nélküli tettek, Bicskén kicsiben, országosan nagyban.
Az egészben az a szánalmas, hogy az ipad-et semmi olyan dologra nem lehet használni amit mondjuk a telefonukkal ne tudnának egyébként is megcsinálni:-)
süti beállítások módosítása