Felépülést kívánunk

2013.02.23. 17:42

Gábos Orsolya tanulótól kaptuk mindezt, köszönettel tesszük közzé:  

Bódi László 1965.05.03-án látta meg a napvilágot Ungváron. A zenész egyéves korától a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Kisvárdán nőtt fel, ahol iskoláit járta, zongorázni tanult és focizott a helyi iskolacsapatban. A gimnáziumi évek alatt két barátjával megalakították a Cipőfűző nevű zenekart, amely közel öt évig létezett, egészen addig, míg László be nem vonult katonának Tizennyolc éves korában felköltözött Pestre, és elkezdett a jazz-konzervatórium előkészítőjére járni, emellett pedig különböző munkákat is vállalt. Dolgozott az állami vasútnál, sőt még újságkihordóként is. A zenélést ekkor kicsit elhanyagolta, s a konzervatóriumot sem végezte el. A közönség legnagyobb szerencséjére végül mégsem fordult el teljesen a zenéléstől, sőt olyannyira nem, hogy 1990-ben Tóth Zolival, Boros Csabával, Bali Imrével és Szilágyi Lászlóval megalakították a Republic zenekart.

 Cipőnek (Bódi László) szívműködése leállt ezért sajnos a    Bicskei Egységes Művelődési Központ-ban a koncert elmarad. Előre láthatóan a csapat többé „nem csapat”.Cipőt-t újra élesztették, most mély altatásban tartják. De csütörtökön megpróbálták felébreszteni, ami nem sikerült.A basszusgitáron játszó Boros Csabát megdöbbentette a hír ,hogy csütörtökről péntekre virradóra le állt a szíve Cipőnek. A zenekar további sorsa válságos. Operálásra szerencsére nem került sor, de néhány koncertet le kellett mondani - a tudtán kívül,a Republic együttesnek. De a „még meglévő csapat” így is összetart. Sajnos énekesi karrierjét nem tudja folytatni, mert lehet,hogy  szívátültetésre is kerülhet sor nála. Állapota változatlan.

 

Ma, 02.21-én ébresztik fel a mélyaltatásból a Republic frontemberét, akinek múlt pénteken állt le a szíve. Lehet, hogy új szervre lesz szüksége a nagybeteg énekesnek

A mai nap sorsfordító Bódi László, azaz Cipő életében. Az orvosok ugyanis várhatóan ma délután ébresztik fel az eddig mélyaltatásban tartott énekest, akinek 13.02.15-én HYPERLINK "http://www.nlcafe.hu/sztarok/20130218/cipo-republic-enekese-intenziven-szivbetegseg/"hajnalban állt le a szíve.

 

A Cipő sorsáért aggódók most azért szorítanak, ússza meg az esetet maradandó károsodás nélkül, de az is elképzelhető, hogy már olyan rossz állapotban van, hogy csak szívátültetés segíthet rajta. Ismert: a rocker három és fél évvel ezelőtt már átesett egy műtéten, akkor koszorúér-betegsége miatt egy fémhálót ültettek a szívébe.  – A beavatkozás előtt olyan állapotban volt, hogy felmerült, ha nem gyógyul meg, esetleg új szívet kell kapnia – mondta évekkel ezelőtt az énekes orvosa, dr. Merkely Béla.

Most hasonlóan súlyos a helyzet, ezért elképzelhető, hogy az állapotán csak a szívátültetés segíthet.

A Republic együttes énekesét egy budapesti kórház intenzív osztályán tartották mélyaltatásban.

A beteg fokozatosan tér magához, kinyitja a szemét, általában kissé zavart, gyenge, nem tudja, mi történt vele. Teljesen egyénfüggő, mikor kezdhet el járni, beszélni a beteg

 A Republic elhalasztotta legközelebbi koncertjeit, vasárnap azonban megtartják a baráti találkozót a Kossuth Klubban, hogy a rajongók együtt szorítsanak a nagybeteg énekesért.

 Régóta barátja és kezelőorvosa, Prof. Dr. Merkely Béla - a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központ - Kardiológiai Tanszék tanszékvezető igazgatója, egyetemi tanár, a Kardiológiai Szakmai Kollégium elnöke - elmondása szerint az állapotával kapcsolatos minden további részlet és felépülésének kilátásai is csak néhány nap múlva lesznek megnyugtatóan megállapíthatóak.

 

A zenekar ezért a legközelebbi koncertjeit biztosan elhalasztja.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása