Tisztelt Képviselő testület!

A Szent István úton bevezetésre került 30 km/h-s sebességkorlátozó táblák az iskolások védelmét szolgálja, ami rendben is van hétfőtől péntekig, reggel 7-8 óra valamint 14-17 óra között, amikor a felső tagozatos gyerekek mennek, illetve jönnek az iskolából. De abszurdum, hogy napközben, amikor minden gyerek KÖTELEZŐ jelleggel iskolában van, illetve hétvégén, amikor meg nem az iskola környékén töltik idejüket, ilyen korlátozással kössék gúzsba az autósokat. Nem tudom, hogy a Prohászka utcai iskola környékére is vonatkozik-e ez, ott nem tűntek föl a táblák nekem. Bár ha lennének is, akkor ott a 16-17 óra is elég lenne, mivel 16 óráig KÖTELEZŐ az iskolában tartózkodni az alsós gyerekeknek.

Más:

Egy sötétedés utáni- lehetőség szerint esős időben- sétára invitálom a képviselő testület tagjait a Kossuth utca mindkét oldalára.  Indulás: Kossuth utca-Kisfaludy utca találkozása, páratlan oldal, egészen a kis hídig, majd áttérés a páros oldalra a Városüzemeltetés épületéhez, s onnan vissza a Kossuth térig. A sétához sem zseblámpa, sem túra bakancs nem javasolt, ehelyett a hölgyeknek női cipő feltétlenül igen!
Ugyan ilyen körülmények között- tehát esős idő,sötétedés után- javaslom a Nagyállomásról indulva az első épület kerítéséig a járdán a sétát, majd egy kis szünet után fordítsuk figyelmünket újra a járdára a Móricz Zs.-Szt.István úttól a malom melletti bekötő útig gyalogolva. Egy élmény!!!! Zseblámpa és túra bakancs ellenjavallt!!! (Azért ellenjavallt, hogy szimpla utcai gyalogosként "élvezhessük" a terepet - A szerk.)   

Tudom, hogy a gyalogos felüljáró a MÁV-hoz tartozik, de az állaga egyre borzasztóbb, lassan szétcsúszik, már elég nagy réseken lehet lelátni a lépcsőfokok között. Megértem ha valaki inkább a sínek közötti átkelést választja, minthogy egyszer szétessen alatta a híd. (A felvetődött, jogos kérdések egy részével kapcsolatban egy korábbi hírünk itt olvasható - A szerk.)  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sok hasonló városnéző-sétát tudnék még ajánlani.
a Szent István úton pedig szerintem kicsit kevés a gyalogátkelő.
Én is tudnék sétaútvonalat ajánlani, mert például a Losonci utca mentén is emberek laknak, méghozzá sokan, mert jó hosszú utca. Szerintem a tisztelt testület azt se tudja, hol van, úgyhogy épp ideje lenne itt is végigsétálni. A járda és az úttest állapota kritikán aluli, és ez csak fokozódik, ha leesik a hó, vagy ráfagy a jég.
sebaj ujra és ujra szavazzunk meg zolit,karcsit,julcsát,sárát valahány nevet a naptárba hogy összenőhessen ami összetartozik,és kellő mennyiségű ájtatoskodás mellett teljesitsünk jobban...a jövő elkezdődött??..nem hölgyeim,uraim a jövő már rég halott itt
süti beállítások módosítása