Ez az ATV.HU-n olvasható riportom a Hetek című lapban Falu kiadó - A magyar Megyer élni akar címmel jelent meg múlt pénteken. Hamarosan a www.hetek.hu oldalon is elérhető lesz. Riportomnak a Hetek-kiadásában sokkal több, a hely szépséget kifejező kép is nyilvánosságra kerül Megyerről, a Hetek című lap múlt pénteken megjelent számában is ez látható.

edelmann.jpg

Amikor Megyerről hazaérek Bicskére, jó ismerősöm, Szattyán mondja el, hogy Pajer Kristóf az ő szomszédja az egyik bicskei szőlőhegyen. Kérdezem hát Pajer Kristófot. Azt feleli, hogy 1972-ben a Payer-villában született Bicskén (pontosabban itt kezdte a gyerekkort) a Galagonyás nevű szőlőhegyünk ódon szépségű villájában - parkkal a Bagolyvár fölött, az eleink által zsámbékinak nevezett út mellett.   

Megyer polgármestere az Bicskére járt oviba. Én már nagycsoportos voltam, amikor ő kiscsoportos lett. Nyolcadikos koráig rendszeresen visszajárt anyai nagyanyjához a Bocskai utcába.

Edelmann Sebő (1853-1921) természettudós  építtette a bicskei  Galagonyás dűlőben, a Bagolyvár mellett, valószínűleg 1900 körül. A rokon Payer család miatt nevezték  át Payer villának, sőt Payer Rózsika miatt Rózsika villa néven is emlegetjük. Jelenleg is használják.

2014. október 12-én Pajer Kristóf László független polgármester-jelöltet 13 érvényes szavazólap alapján 13 szavazattal választott Megyer polgármesterévé.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása