Jó volt ez a híd, akkor is, ha préselt lemez volt a gerendákon, volt alatta támasztás, mégis elbontották. Csakis abban lehet bízni, hogy azért bontották el, mert a talajban kivájt lépcsőzetet valamivel be akarják fedni és a préselt lemez helyett alul akár mederirányban, akár hosszában szorosra tett gerendák támasztják majd alá a járófelületet.

bicskesiveshid.jpg

Lehet, hogy úgy akarják újjáépíteni, hogy arról később a jogi felelősség terhe miatt sehogyan se lehessen leesni, csakis úgy, ha valaki le akar ugrani a másfél méteres "mélységbe". Lehet, hogy ezt ideiglenesnek gondolták. Remélhetőleg egy új megépítésével bizonyítják, hogy igen, ideiglenesnek gondolták.

Mert a híd az kell ide.   

A híd lebontása után a bicskeieket képviselő testület szíves figyelmébe ajánlható a tény: a családok összefogásának hatására kiépült Bicske Szíve Park és játszótér, a város kemencéje és a benne lévő forgalmas uszoda, és a közeli általános iskola között a (kiskorú) gyalogosok érdekében egy fölfestett és táblával jelölt gyalogátkelőhely kell.

A nagy magyar politikusok a világfolyamatoktól védenének bennünket, mint például a migráció, de itt Bicskén arra nem futja, hogy egy gyalogátkelőhely legyen a város egyik legforgalmasabb utcájában két oktatási intézmény, az uszoda és általános iskola között a gyerekek védelmében? Sőt. Itt a játszótérhez is van ám átjárás. A Bicskei Napok  főhelyszíne. Csak éppen zebra nincs. De még a Batthyány utcánál sincs. Mintha ebben a városban nem lenne se gyalogos, se gyerek, se öreg, senki, csak az autósok.

Nos, ez a híd ezért is jó volt, hogy számos pontról JÁTSZÓTÉRRE, PARKBA, USZODÁBA érkező vagy KERTVÁROSBA igyekvő, piacra járó gyalogos a Kiskörutat (így becézte egy szimpatikus úr a Kisfaludyt) ki tudja kerülni. Vagy legalább rövidítsem az útján.  

Szóval ez a híd nagyon kellett volna. Így is jó volt. De ha mégsem, meg kell találni a módját annak, hogy olyan épüljön újjá, amilyen például a 100-as út alatti gyalogos aluljáró folytatásánál a Szent László utca eleje közelében ível át a patakon. Vagy lehet akár fémből is a Bicske Szíve Parkba vezető mint a Deák végén. 

(Nem bírom kihagyni, hogy nagynéném szombaton családi körben Jézus Szíve Parknak nevezte és nagyokat kacagtunk, pedig bizony Cambridge-ben, a kora középkorban keletkezett egyetemi városban is hasonlóképpen hívják az egyik kultikus központi teret: Jesus Green, amit egyszer a saját szememmel is megnézek). 

Most se híd, se gyalogátkelő a Bicske Szívében. Pedig az a minimum, hogy mindkettő legyen itt, a harmadik a parkolóbejárat. Mint a szív három főverőere.

Alább pedig a Jesus Green jó időben.  

 

ia

 

jesus_green.jpg  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása