aaaa50.jpg

Ma 10 óra 30 percre ígértek találkozót a 77 éves Irma néninek, aki időben a helyszínre érkezett fiával és annak a háznak a tulajdonosával, akinél most élnek. Az új tulajdonos képviselője telefonált 10 óra 32 perckor, hogy később érkezik, ő 11 után érte el a bicskei önérdek-érvényesítésre képtelen és meglehetősen egyedül hagyott bicskei emberek elveszített otthonát.    Ő maga szomorúnak nevezte a történetet és azt állította, hogy cége türelmes volt. Itt vita áll fenn a volt tulajdonosok és az új tulaj képviselője között. Az új tulajdonos azt állítja, hogy 2007-től 2010-ig tudták fizetni a hitelt, utána bérlők lettek, amit nem fizettek. Erre a 77 éves asszony és 45 éves fia elmondják, hogy dokumentálták a lakbérfizetésüket, amivel nem volt elmaradásuk. Harmadik pontként felvetődnek közmű-díj problémák, a gázművek leszerelte az órát.  Irma néni többször is elmondta egykori lakása konyhaasztalánál az adminisztrációt intézve, hogy nem hagyja elvenni a házát.  A szomorú melléknév gyenge kifejezés. A ház pedig már nem az övé.  

Képünkön lepecsételt redőny. A legrosszabb álmában se lásson ilyet senki saját házán, se másén, azt mondom.  Tehetetlenek vagyunk. Elindult az úton az idős néni, megöli a bánat. Ennek a szörnyű helyzetnek súlyát nem tudja elviselni az emberi szív.

pecsetesredony.jpg   

aaaaplaton.jpg

Irma néni felső képünkön házával szemben a másik oldalon, árnyákba húzódva és egy téglára ülve várja a félórás késéssel érkező új tulajdonosi képviselőt. A háttérben a ház, ahol 1965-től idén áprilisig élhetett. A kapu előtt az RTL Klub forgat. Az RTL Klubnak először azt mondta a Bicskei Városháza, hogy Bálint Istvánné alpolgármester nyilatkozik nekik az ügyben. Egy órán belül azonban visszavonulót fújtak és azt üzenték az RTL-nek, hogy írásban kérik a kérdéseket és Írásban válaszolnak.  Úgy tudjuk, a tudósítást a hat órás hírekben láthatjuk.   

aaaromok.jpg

A polgármester szabadságon van. Az alpolgármester a teljes kipakolás végeztéig nem tett látogatást a helyszíneken. 

Érkezett viszont egy tabajdi háztulajdonos, aki elmondta, hogy neki Bicske kifizetett volna két hónap kauciót a bérlakásáért, de Irma néni visszautasította.

Kérdeztem, hogy nem lehet az, hogy esetleg Bicskén akart maradni? Hallottuk már mindannyian az öreg fát nem lehet átültetni című mondást elégszer.... Vagy nem? Elmondjam még egyszer? 

aaaakeritesenbelul.jpg

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a férfi magánéleti traumájával kezdődő pokoljárásában vaskosan jelen van az önhiba, aminek legfőbb szenvedője a 77 éves bicskei asszony.

De ha ülünk egy csónakban és azt látjuk, hogy valaki fuldoklik a tó közepén, akkor nem azt vizsgáljuk, osztjuk-szorozzuk, hogy minek ment be, ha nem tud úszni vagy minek ivott annyit, miért nem szedte a gyógyszert, hanem azonnal a segítségére sietünk. Sőt. Még a többi a csónakosnak is odaordítunk: "Gyertek. Segítsünk. Baj van."  Megyünk. Felszínen tartjuk. Megmentjük  "Oszt jó napot".      

aaaaudvar.jpg

Megérkezett a Városgazda vezetője, két teherautójuk dolgozóikkal együtt, akik három fuvarban szakszerű munkával a 36 fokban segítették platóra tenni a ház berendezését, aztán elszállítani és lepakolni nagyon-nagyon ideiglenes új helyükre ingóságaikat.  Egyik fuvart egy romos épület maradványaiba, másik részt egy udvarra tettük, ami az új főbérlő területe. Tönkremegy minden, az is ami megmaradhatott. Nincs olyan gödör, aminél ne lenne mélyebb. 

aaaalegjava.jpg

 

A kertvárosi elvesztett házhoz megérkezett a Családsegítő Szolgálat vezetője és három munkatárs. Jó pár csomag nejlonzsákot hoztak valamint arról is gondoskodnak, hogy ezek az enyészetnek romok közé és udvarra kitett tárgyak általuk beszerzett fóliával le legyenek takarva. A helyszínen jártam és egyértelmű: java részük tönkremegy pár hónap alatt, ha nem kerülnek fedél alá.

Szörnyű ezt az egészet végignézni.      

 

ia

 

  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása