Idézőjelben város.  Elhelyezkedésének köszönhetően ígéretes fejlődés előtt állt.  

Van már miniszterelnöki biztosunk, aki Bicskén tizenegymilliós fahidacskát is építtetett a város kasszájából, ő immáron a térség fejlesztését felelős, államtitkári fizetésért. Bizonyára mindent meg fog tenni azért, hogy ebben a jubileumi évben végre elkezdődjön a 30 éves város tulajdonában lévő Hegyikastély néven jól ismert műemlékegyüttes  rehabilitációja.

2017-ben lesz 170 éve, hogy Nagy Károly csillagász Bicskére költözött és felépítette csillagvizsgálóját. Szerintetek fog még állni az egykori  torony jövőre? vagy hagyják elveszni? Vagy mindegy? Szerintem nem. Jó, értem, lehetnek fontosabb dolgok. De ezzel hamarosan örökre végez az enyészet.  És ide fűtött talaj sem kell ám. Csak egy kis tisztelet, megbecsülése örökségünknek. Amit az Európai Unió pályázati forrásaiból a Batthyány-kastélyért elvégzett az igazgató és a kollektíva kormányzati segítséggel, ennek kell elkezdődnie a 30 éves Bicske városban, a 710 éves településen a Hegyikastélyért is.  Nem csak szóval, hanem tettel, munkával  is.       

 ia 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása