Az Ökörfarkkóró Egyesület alapjait jelentő fiatal házaspár és nagy családjuk Bicskén élnek a József Attila utcában. A feleség szociális szakember, a férj jogász. 

tata.jpg

Az Egyesület erejéből, költségtérítés vagy bármilyen honorárium nélkül, szabadidejükben végzik áldozatos munkájukat a településünkön és környékén élő szegényekért. Mint a bicskeiek blogja nemrégiben megírta, a Balaton-felvidéken nyaraltatták a szegény családból való bicskei gyerekek egy csapatát. Cserkészkednek.     

Tapasztalatuk szerint kampányszerű támogatást viszonylag szép számmal kapnak ezek az emberek, családok. Ez jó. Ennek egyszerű pszichológiai oka van. A mindennapokban hiányzik a támogatás. Abból is legjobban az emberi, a rendszeres, a folyamatosan kapcsolattartó. Mert az még jobb. Mert ha hirtelen valami krízis, nagy kérdés van, ami körükben mindent meghalad, akkor van kivel leülni beszélgetni, vagy lenne, aki az idejéből áldozna rájuk.... Mert a pénzt is hiányolják, de ha emberileg támogatva vannak, erősebb a motiváció, hogy eredményeket érjenek el, hogy megoldják.  

Ennyi.

Az Ökörfarkkoró Egyesület vasárnap 9 órakor, a Gyermekotthon udvaráról indul a szép Tatára.  Szeretettel várják az érdeklődő - főleg - gyerekeket, valamint azokat a dologi vagy pénzadományokat, amik akár ezt az utat támogatják útravalóval, akár a tiszteletre méltó Egyesületet.     

 

izing

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása