Egy bicskei ismerősöm a saját oldalán azt kérdezte, hogy tudja-e valaki, mikor van a bicskei a zöld hulladék szállítás ebben az évben. Ez azért fontos, mert amit elvisznek (vagy komposztálunk) az nem szennyezi a sok szempontból terhelt bicskei levegőt. 

Válaszoltam, mégpedig a Zöld Bicske hulladéknaptárát linkeltem át 2018. márciusában. De a naptár még 2017-es.  Azért gondolom mégis, hogy marad a kerti hulladékra az április 1. és nov. 31. közötti időszakra a minden hó harmadik szerda, mert ezt így logikus így hagyni, ha a szolgáltató azt akarja, hogy a bicskei lakos megtanulja, mikor viszik a zöldet.

Következtetésem szerint ezért lesz a 17-es menetrend 18-ban is.

Sajnálattal mondom ki, mindannak ellenére, hogy az új közszolgáltatási szerződés - január 1-től hatályos - azt tartalmazza, hogy a hulladéknaptárt az önkormányzattal egyeztetni kell. Ez persze vagy nem történt meg, vagy hiába, mert az idén is minden hónap minden hetében lesz valami hulladék az utcákra pakolva.

Volt egyszer egy cikkem, aminek utolsó bekezdése azzal foglalkozik, hogyan kellene elkerülnie önkormányzatunk méltán nagyszerű vezetésének, hogy egész hónapban tele legyenek pakolva a bicskei utcák hulladékkal.

http://bicske.blog.hu/.../zsakok_a_haz_ellott_ir_az_olvaso

Az első lépés lenne a Zöld Bicske gépparkjának bővítése, modernizálása.

A szelektíven gyűjtött "frakciók" (papír, műanyag, zöld) hetekre kikerülnek a házak elé, ott tárolják, hogy majd úgyis elviszik valamikor. Szerintem ezt el lehetne kerülni. A korábbi csúnya, de nagyon csúnya időszakban elterjedt, jól használható és leginkább alkalmazott gyakorlat visszahozásával, miszerint nem a naptárt kell sasolnia a népnek, hogy hónap elején, közepén, végén jönnek ekkor ezért, akkor azért, amazért, hanem pl. a hónap utolsó szerda-csütörtök jönnek az összesért. Igen, sokkal nagyobb munka lenne egyszerre mindet bevinni, de nem is kellene minden héten körbepörögniük a várost valamely fajtájú szemétért. Ennyi lenne. Jó alaposan meg kellene hirdetni, hogy a zsákokban-csomagokban nagyon komolyan egyféle legyen, ne vegyes, úgy elviszi a nagyon okos Bicske egy-két napon az egészet, de mindent otthagy a ház előtt, amikor a zsákokban látható mix van. És nincs pardon. A megfelelőt szépen feltennék a kocsikra, beszállítanák és végül szépen szétválogatnák munkatársaik telephelyükön. És ha sok egyszerre a meló, meghirdethetik: 1. nap: Szent István úttól és József Attila utcától és vonalaitól jobbra eső terület. 2. nap: ezektől balra Nem?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha már hulladéknaptár. Azt azért nem ártana kitennie a nagyon tisztelt szolgáltatónak a honlapjára, hogy húsvét hétfőn, vagy szombaton viszik el a szemetet. Tavaly volt példa arra, hogy ünnepnap helyett szombaton vitték el, de arra is, hogy hétfőn. Ezért nem nagyon lehet kiindulni a tavalyiból. Ezek nem lennének olyan nehéz feladatok, talán megugorják a mélyen tisztelt vezetőség tudását!
@metal: Ma bedobtak egy cetlit, hogy szombaton fogják elvinni, nem a legjobb kommunikáció, a cetli simán el is veszhet.
süti beállítások módosítása