Több beszélgetésben is téma volt mostanában, hogy Bicskén, egy Deák Ferenc utcai ház udvarán kezdődött meg az a bicskei teniszélet, ami előzménye volt a mainak.  A legelső Bicskei Napok teniszkupáit is itt tartották meg.

Tudtam erről a pályáról akkor is, ki ne tudta volna ezt a kis külön bejáratú helyi szenzációt, nekem például a család két gyermeke jóformán a generációm. Nem, nem ők beszéltek róla.  De tudtuk.

És persze arról is, hogy Keszthelyi Barnabás mérnök úr családjának nagykapuja egész nap tárva várja az érdeklődőket az udvarán épült pályára.

Ez nincs elfelejtve,  az akkor odajárók mind a mai napig nagyra értékelik az akkori cselekedetet. Talán azon is elgondolkodunk ezt hallván, hogy ezt ma hogyan mernénk megtenni? 

- Barnabás építtetett egy salakos pályát a saját telkére, ahová egész nap az mehetett be játszani a saját maga által hozott ütővel és labdákkal, aki akart. Az a bírói szék, ami az ottani mérkőzéseken szolgált, ma is  használatban van Bicskén.

Úgy vélem, hogy a pálya megépítése a nyolcvanas évek közepére, második felére tehető. Keszthelyi Barnabás rendben is tartatta a sportközösséget teremtő  pályát, de gondolom, ez szinte biztosra veszem, hogy  a rendszeresen odajáró sportolók  is odatették magukat érte - valahogy.    
Bicskei polcon már  láttam olyan teniszkupát, amit a büszke tulajdonos akkor nyert meg és ott.

Egy belső vélemény szerint legjobbnak tartott,  mai, bicskei teniszező is ott kezdett - fiatalon.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása