A Kossuth utcai tűzesetnél (egy lakó javaslatára) odajött hozzám egy rendőr, aki bemutatkozott és arra kért, próbáljam megszerezni az Egészségfejlesztési Iroda kulcsát a megelőzés érdekében. Azt hiszem, azt is mondta, más vonalon is keresik.  

A tűz nem érte az EFI-t, de ehhez az épülethez tartozó ingatlanban tombolt. Nem jártam sikerrel, nem is voltam teljesen képben, amit nagyon sajnáltam. Nem sokkal később megoldotta más.   

(Az járt a fejemben már a helyszínen, hogy amikor a menekülttáborban dolgoztam szociális munkásként, később rendészként - akkor munkaidő végén minden iroda és egység vezetője/alkalmazottja a rendészeten  lévő szekrénybe adta le lepecsételt fémdobozban a kulcsot. A leadás/átvétel szigorúan adminisztrálva is volt minden alkalommal. Bárminemű szükség esetén éjjel a rendész ki tudta nyitni a helyiségeket - például ha tűz keletkezett volna, vagy ha érkezett 80 menedékkérő éjjel kettőkor, mínusz 10 fok van és átmenetileg csakis a tornateremben lehetett elhelyezni őket.)  

Ma beszélgettem valakivel, aki sokkal több tüzet, karambolt és káreseményt  látott, mint a sokéves átlag. Azt mondta, szerinte minden bicskei közintézménynek le kellene adnia egy lepecsételt dobozban a kulcsát például a Bicskei Rendőrkapitányság egy erre rendszeresített szekrényébe azért, hogy a tűzoltók a rendőrökkel minden éjszakai telefonálás, telefonálgatás nélkül be tudjanak menni egy bicskei intézménybe - például katasztrófamegelőzés céljából. De lehetne ez úgy is, hogy minden közintézményből lenne egy darab kulcs a Városházán, ha még nincs. 

Lehet, hogy már van is ott leadott kulcsmásolat, nem tudhatjuk.

Írják többen, hogy elég a kiírt vagy meglévő telefon és értesítik. Itt ilyen nem volt. Mellette a nagy tűz, amit a tűzoltók nem engedtek továbbterjedni.  

A polgárvédelmi felelős szíves figyelmébe a közgondolatot, amint bicskei érdeket képvisel...               

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása