Megkérdezte a Bicskei Szó az FM RFK-t, a Bicskei Önkéntes-Önkormányzati Tűzoltóság szolgálata miatt a Katasztróvavédelmet és a Kertvárosi Polgárőrség elnökét  a vasárnapi szolgálatukról.  

A 2020. június 14-én történt heves esőzések és az út menti földekről lefolyó sár miatt a megyében több útszakaszt le kellett időszakosan zárniuk a rendőröknek - kezdi az FM RFK Kommunikációs Szolgálatának válaszadása. "Bicske térségében ilyen volt például a 11117-es és a 1104-es számú utak csomópontja, Felcsút, Kajászó, Vál, és Vértesacsa települések több útszakasza. Az útlezárásokon és a járműforgalom irányításán túl, a rendőrök más helyszíneken is segítették a társszervek munkáját."

Pató Ferenc elnök és a Kertvárosi Polgárőrség több tagja a bicskei körforgalom melletti útlezárásnál teljesítettek szolgálatot. Megérkezett egy-egy jármű megkérdezték tőlük úticéljukat és elmondták, hogyan tudják azt elérni.

A Közútkezelő markológépe és seprűje takarította el az iszapot - előbb a Csabdi úti fordulóból, később pedig a mányi útról.

Kérdésfeltevésünket követően Polgár Viktor (BÖT) elnökkel egyeztetett Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A tételes  összefoglallásból kiderül, hogy a villámárvíz miatt a bicskei önkormányzati tűzoltósághoz 14 óra 16 perckor futott be az első riasztás és egészen az éjszakai órákig dolgoztak a hivatásos és az önkéntes tűzoltókkal együttműködve a városban és környékén június 14-én.
Ez alatt összesen negyvennyolc helyszínen avatkoztak be, amelyek közül huszonegy Bicskén, tizennégy Felcsúton történt. Bicskén szinte kivétel nélkül vízeltávolítás érdekében kérték a tűzoltók segítségét, míg Felcsúton nyolc esetben fakidőléshez, hat esetben pedig a telítődött árkok, a lakóházak alagsori helyiségeibe befolyt víz szivattyúzásához riasztották őket. A bajnai katasztrófavédelmi őrs egysége, a tatabányai hivatásos tűzoltók, a bicskei önkormányzati és önkéntes, valamint az alcsútdobozi és a vértesboglári önkéntes tűzoltók emellett még Mány, Alcsútdoboz és Vértesboglár térségében avatkoztak be.

A villámárvíz és a felhőszakadás okozta károk kezelésében Bicskéről tizenkilenc, Vértesboglárról tizennégy önkéntes tűzoltó vett részt. A bicskei gépjárműfecskendő, a tartalékszer, a létraszer és a pályaszer is egyaránt vonult a káresetekhez.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása