Drága minden

Címkék: vélemény

2020.08.11. 11:37

Állunk a zöldséges polcoknál maszkban. Azt mondja nekem a hölgy, hogy micsoda drágulás, micsoda értékvesztés és infláció, de nem egyedül  itt, ahol állunk, hanem körben minden árban, minden gondolánál, minden pultban. És mégsem erről szólnak a hírek, mintha ez senkit nem érintene,  mintha nem ez lenne a legnagyobb botrány és ezt ismét csak el akarják mis-másolgatni. Hogy ne legyen téma a lényeg. 
Igen, mint mindig - mondom én, aki kisgyermek koromban, amikor még beszélni sem tudtam,  azt hittem, hogy a bolt neve a "drágaminden", mert ezt annyiszor hallottam anyukánktól, ahogy Ő másoknak mondja.

A tegnapi vásárló  elmondja a lényeget:  pár éve beszerzett mindent, kifizette a közművet   és félre tudott tenni a nyugdíjából egy keveset, hogy legyen vésztartaléka. Vagyis a forint valamelyest tartotta vásárlóerejét.

Ma már nem marad semmi a nyugdíjból. Pedig nem vesz többet, sőt, kevesebbet és semmi luxus nincs. Majd 5 év múlva lesz lehetséges, amikor emelik a nyugdíját. Ha megéli - mondja.
Már amennyiben a vásárlóerő csökkenés nem veri kenterbe az emelést....

Kérdezem, hány évet dolgozott, mennyi évig fizetett:  Negyvenkettő azaz 42 év. A munka becsülete. Ugyebár. A jó nagy  rizsa megvan róla - gondolom halkan és megyek tovább. Eszembe is jut róla, hogy egy kiló rizst is vegyek a halhoz. 
Úgy köszönök el, hogy nagyon jó egészséget kívánok és azt, hogy öt év múlva sokkal jobb legyen. Bár ezt magam sem hiszem. Csak szeretném. Olyannyira, hogy minden alapot nélkülözve is képes vagyok rá. Személyes okokból.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez igen, olyan Toncsis. Kevés, egyszerű szóval a lényeget és azon túlit.
A számok megnyugtatóak:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qsf001.html
?
süti beállítások módosítása