Ki sem kell nyitni a Bicskei Újságot, máris úgy érezheti a felelősen gondolkodó olvasó, hogy segítenie kell környezetének egy információ értelmezésében, dekódolásában, ha már ez a nem szakkiadvány egyenes beszéd helyett kódokba búrkolózik.

A hátoldalon áll egy tájékoztató, hogy a szeméttelepre milyen hulladékok szállíthatók be és mennyiért. Nem olcsó. Főként úgy nem, hogy a csúúúnya multi idején e szolgáltatás igénybevételének egy része a helyieknek ingyenes volt. "Szerencsére" ezt a szolgáltatást sikerült megszüntetnie a minket minden áron képviselő döntéshozóknak. Jól tele is lett a bicskei határ szutyokkal. Habár jelenleg jobbnak tűnnek az állapotok, mint voltak. (Aki nem így látja, csak írjon.)  Most visszatér a lakossági hulladéklerakási lehetőség, de még csak részben sem ingyenes. Mindeközben már nem multinacionális  a cég. Plusz továbbra is  bicskei, ismétlem, bicskei  telephelyről beszélgetünk.  
Ami a Bicskei Újság hátoldalán feltűnt: az  árjegyzék alatt van két megjegyzés.
Az egyik az Áfa mértékét jelöli. Igen, jól látják, 27 azaz huszonhét százalék. És egy érdekes fejtörőt is találhat a szemlélő. 
Lábjegyzet rovatunk ezúton is segít, hogy ez a 20 03 99 EWC kód mit is jelent, mert azt a Bicskei Újság nem tartalmazza. 
A Nemzeti Jogszabálytárban azonban megtalálható - a vonatkozó rendelet 2. mellékletéhez tartozó táblázat legutolsó sorában.
(A könnyebbség kedvéért jegyzetünk címében is a megfejtés olvasható. A nyertesek között hangszórókat sorsulunk ki.)  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása