Vidékre jó lesz

Címkék: vélemény tv

2020.11.04. 19:59

Örülök a jó híreknek. Szeretek róluk írni. Ha pédául a bicskei tévé tudomásom szerint Tatabányáról, jó kis pénzért szerződtetett munkatársai felfigyelnek rá és felhasználják, még ez is öröm. De az már kevésbé, hogy szakmailag nem elég komolyak. Mert ez még PR-munkásoktól is elvárható.  Gyakorlatilag nehézkesen felolvassák a bicskei cikkem részleteit a műsorban Tatabányán és úgy tesznek, mintha ez a saját maguk által írott összekötő szöveg lenne. Egyszer sem, véletlenül sem vetik oda, hogy "írja a Bicskei Szó".  Igen, Tatabányán. Úgy tudom részben vagy egészben ott stúdióznak. Olyan ez, mint amikor a Csabdi lakos bicskei polgármestersége idején Felcsúton volt a bicskei havilap címe...  A helyi közösségi tévé elidegenítése zajlik. A cikk egyik szereplőjének nevét, aki Bicskén közismert, rosszul ejtik ki... Ne kapkodjanak. Ha valami nem tiszta, kérdezzenek meg bárkit. Egy telefon az egész. Van térerő.  Ezért a cikkért is megdolgoztam minden anyagi érdek nélkül. Van egy fotóm is, amit a bicskeinek mondott tévé felhasznált és mutatta. Ez jó.  Ezt a Bicskei Szó olvasóinak készítettem két jó arcú emberről és a szóban forgó cikkem illusztrálta. Ehhez szervezésre, egyeztetésre, eszközre és időre volt szükség. Mindet a magam kontójára végeztem. Ezt is nyomatja a helyi tévé, de  forrásjelöléssel kellett volna. Így olyan, mintha ők készítették volna. Kapkodásra enged követlkeztetni ez a lenyúlkálás. Aminek jó oldalát tekintve: örülök, hogy visszaigazolják jó témaválasztásom, jó feldolgozásom, hiszen ők is közkinccsé teszik a maguk csatornáján és felolvasnak, mint a nagy klasszikusokat. Tudom, hogy a kampányban fontos lesz a tévé. Nem lesz elég Bálint Istvánné selfie marketingje a Facebook-on, ezért lett a helyi tévé erősítve közpénzből, úgy pedig semmi sem olyan drága. De talán törekedjen az önkormányzat minőségi erősítésre is. Ha már "profikat" fogadnak, legyenek valóban profik. Forduljanak kérdéseikkel talán többször ahhoz az egyébként rendkívül művelt  bicskei emberhez, aki eddig csinálta a tévét - szinte egyedül. Egy profinál - aki ebből él -, dolgoztam külsősként az MTV-ben, de a Magyar Rádió három műsorának is huszonévesen  - a forráshivatkozás etikai alapkövetelmény. A serious írott sajtóban is ez volt és ez marad. Tudom, hogy az ország politikai vezetésében többen még a "doktori" disszertációt is koppintották, de ez itt helyben ne legyen már példaadó. Valamint ahol egy tévében megszólaló ember hangja Bicske hangja akar lenni, legyen erre valóban alkalmas az ő orgánuma, legyen elég képzett a beszéde. Ne ez legyen "a vidékre jó lesz" jeligéjű főpróba.  Vagy azt is lehet, hogy a bicskei fiatal tehetségek között keresnek olyan hangú kiválóságokat, akikkel érdemes dolgozni a stúdióban, mert nyertek pl. Kazinczy-versenyt, érdekli is őket a feladat  és családok, osztályok, iskolák, utcák ismerik meg a narrációt a hang alapján. 

Szándékosan nem írom meg, melyik jó híremről van szó. Nem akarok ünneprontó lenni. Akinek értenie kell, értse. Ha nem érti, többet nem tehetek.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása