Másfél éve tartották a Nagy Táblaavató Ünnepséget a Nagyállomáson. Többen felsorakoztak az óriásposzter alá, készült sok szép kép. Taps. A bicskei vasútállomáson azóta se történt semmi érdemi.

Akkor azt is mondták, hogy a Móricz Zsigmond utcában, ahol az ott élők portáival szemben bányarakodó működik, megszűnik ez a borzalom. Azt mondták, ki fog épülni a külső rakodó pl. az egykori bauxitrakodó helyén. Ez nem történt meg. Nem épült ki. Vagyis a Bicske belterületén működő bányarakodó nem szűnt meg, csak szünetelt működése. Korábban ezt a belső rakodót, ami megkeseríti a bicskei családok életét, lepucolták, levonultak  és abban kezdtek bízni a környéken, hogy ennek végleg vége. 

Tegnap tucatnyi vagon húztak a területre. A külső rakodóhoz kicsit többet. Tűzoltók is érkeztek és félórát locsolták a területet és az utat. Most pedig megkezdődhet a szállítás a miniszterelnök családtagjainak birtokában álló cég részéről? Vagyis érkeznek a kőszállítmányok Gántról Bicskére közúton, a poros úton e bicskei házak előtt, szemben pedig leborítják? Ezután munkagép fordulgat és megkapolja az összes vagont és kezdődik előről minden? Zaj és por?  

Van polgármestere és alpolgármestere a városnak? van jegyző? Van testület? Van önkormányzati képviselője a területnek? Van országgyűlési képviselőnk? Latba vetik érdekérvenyesítő képességüket a város  lakóinak alapvető érdekeiért? Ez itt a kérdés. 

Ismert persze, a minek vettek ott házat című jóindulatú, okos és megértő továbbá segíteni akaró ellenérv. A vonatok zaját megszokták. A rakodás is elfogadható lenne, de pl. csakis csomagolt árú esetén. Mert a zajhoz hozzászoktak, de a porhoz és a szállítás és elszállítás sokkal nagyobb zajához nem lehet. Egy bányrakodó belterületi működtetése, mintha a mi utcánk másik felén lenne szemközt - minden határon túlmegy. Jól rávilágít arra megint, hogy van akinek mindent lehet és van aki ezt hagyja és asszisztál ehhez.    Érdemes lenne a tisztességesnek nevezhető képviselői, polgármesteri  eljárás érdekében megtalálni a megoldást és kiállni a bicskeiek mellett.

Első itteni cikkeink után kitettek egy sebességkorlátozó táblát, mert minél nagyobb sebességgel érkeztek a vontatók, annál nagyobb volt a por és a zaj. Kontroll nem igazán volt, maradt minden a régi. A lakók kérésére, ami itt is megjelent, megkezdték a locsolást. Ami  nem jelent megoldást, mert a földön fekvő portömegben hamar eltűnik a víz és továbbra is terjeng a száraz por beszállítás, lerakás és felpakolás idején. A megoldás a külső rakodó kiépítése, bővítése. Nem csak beszélni kellene róla másfél évente a legújabb óriásposzter alatt.    

  

            

    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása