Tessely Zoltán országgyűlési képviselő megígérte, hogy a következő ciklusban megépül a körforgalom a Tatai út-Óbarok átjáróban az 1-es főútvonalon.

Ez is valami,  reménykedjünk. Persze, az ígéret nem kerül semmibe. És nem ez az első. 
Sok hivatali éve lehetett volna már az ex-polgármester-biztos-elnök-képviselő úrnak a megvalósításra a jelenlegi és előző polgármesterrel együtt. Nem tették, nem tette. Nem tartotta elég fontosnak, hogy mindent megmozgasson érte. Most pedig, a kampány kezdetén mintha megpendülne a hangvilla, ismét megígéri, mert egy helyi önkormányzati képviselő petíciója  ismét felszínre hozta a körforgalom szükségességét.

A "fiatal demokrata" kifejezte nem tetszését azzal kapcsolatban is, hogy nemcsak bicskeiek írták alá azt a körforgalmat követelő petíciót, amit Molnár Dániel bicskei képviselő indított el.

Az előljáró figyelmébe ajánljuk azt a számára is jól ismert tényt, hogy a magyar közutakon nemcsak bicskeiek közlekednek. Egy nagyobb biztonságot garantáló körforgalom közös érdek. Különösen így van ez a közeli településeken élő, akár nem bicskei aláírók részéről is. Ha pedig arra céloz, hogy momentumosok írták alá pl. Budapestről, akik sosem jártak itt? Mondja, kérem, egy fideszes szavazó egy belső platformon közzétett témában mit nem írna alá? Előtte megnézné saját lakcímkártyáját?  Mert ez a fideszeseknél is így lenne a Fidesz által kezdeményezett online petíció esetén mint most. És semmiféle szabályt nem sértene. Lényegtelen irányba indult a választott magyarázkodása, további szóra sem érdemes. 

Hangulatkeltőnek nevezi a petíciót az egyenlők között az első. Ez a szerencsétlen kifejezés, mármint a hangulatkeltő -  Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában örzött  jelentések szóhasználatát idézi.  Kelteni pedig a haragos hangulatot  azért sem kellett, mert nem egy évtized, hanem már évtizedek óta megoldásra váró probléma ez a valójában apró  és veszélyes hiányosság.

Minap egy nyilvános fórumbeszélgetés résztvevőjeként  leírtam, hogy 2009 körül a körforgalom érdekében írott cikkemet követően informálisan  megüzenték nekem a Kossuth téri toronyházból, hogy  "nyitott kapukat döngetsz".

Most is ugyanezt a kifejezést használja a képviseletünkben eljáró, (akinek neve mindeközben még Vörösmarty Mihály szülőházának falára is felkéredzkedett - nagyon szerényen - márványtáblára vésve.) Azt mondja most is, hogy  nyitott kapukat döngetnek a kezdeményezők. De könyörgök, már évtizedek óta?! 
Másrészt, kérem a kormánybiztost, vegye figyelembe a szólás valódi jelentését annak használatakor (hiszen a nyelvében él a nemzet).

Aki nyitott kapukat dönget, olyasmit követel, ami már megvalósult, létrejött.

Márpedig itt e tárgyban  semmi sem valósult meg, semmi sem jött létre.

A korifeus figyelmébe ajánljuk Felcsút körforgalmát. Halálos áldozatokat követelő baleset után építettek meg. Itt nálunk, itt a sokkal forgalmasabb főúton ezt ne várjuk meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása